Wok er en dyp rundbunnet stekepanne som brukes i Kina, men som i dag er kjent over hele verden og brukes mye.
Du trenger liten steketid i woken. Legg lite i panna om gangen. Prøv denne oppskriften med renskåret lam, krydret med ingefær.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
600 g benfritt lammekjøtt
1 stk gulrot
100 g sukkererter
1 stk brokkoli
1 stk rød paprika
1 stk grønn squash
1 stk løk
Saus:
3 ss soyasaus
2 ts maisstivelse (maizena)
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1⁄2 ts frisk ingefær
1⁄4 ts pepper
1⁄2 ts salt
Slik gjør du
- Bland sammen soyasaus, buljong, maizena og krydder til sausen. Skjær kjøtt, løk, gulrot og paprika i strimler, brokkoli og squash i biter.
- Varm olivenolje i en wok eller stor jernpanne. Brun kjøttet raskt, tilsett grønnsakene og la dem frese med i ca. 5 minutter.
- Tilsett sausen og kok opp. Server med ris.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 325 kcal |
Protein | 48,0 g |
Fett | 15,0 g |
Karbohydrater | 1,0 g |
Jern | 1,9 mg |