Kjapt, sunn og smakfull.
Fiskeburger til middag i dag? Da bør du prøve denne burgeren av ørret, med en frisk dressing av cottage cheese, pinjekjerner og avokado til.
Ingredienser
4 porsjoner
- 600 g ørretfilet, uten skinn og bein
- 4 stk burgerbrød
- salt og pepper
- olivenolje
Dressing
- 4 ss pinjekjerner
- 1 stk agurk
- 1 stk avokado
- 4 stk vårløk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss koriander, frisk
- 3 dl cottage cheese
- lime
- salt og pepper
Tilbehør
- 1 stk hjertesalat
- 2 stk plommetomat
Framgangsmåte
Finhakk ørretfileten og bland inn salt og pepper.
Form til jevnstore burgere.
Stek burgerne i olivenolje på høy varme i en stekepanne.
Del burgerbrød i to og rist dem lett i en stekepanne med litt olivenolje.
Dressing:
Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de får en gyllen brunfarge.
Skrell agurk og skjær ut kjernen.
Finhakk agurk, avokado, vårløk og hvitløk, og grovhakk koriander.
Bland alt med pinjekjerner og cottage cheese.
Smak til med saften av lime, salt og pepper.
Server ørretburger i burgerbrød med dressing, salat og tomat i skiver.
Tips: For å friske opp burgeren kan du gjerne presse litt lime over.