Foto: Anna Vo

En spennende vri på quesadillas.

Denne oppskriften kan lett lages kjøttfri ved å f.eks. erstatte kylling med ønsket valg av grønnsaker.

Ingredienser

Til bønnestuing:

  • 400 g kidneybønner
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss tacokrydder
  • Klype chilipulver
  • Pepper
  • 1 ss limesaft
  • 2 ss olje

Resten av ingrediensene:

    • 300 g kyllingfilet
    • Olje til steking
  • 1 stk squash
  • 250 g oppkuttet tomater
  • 1 stk oppkuttet mango i terninger
  • 2 dl revet ost
  • 6 stk fullkorntortillas

Fremgangsmåte

Bønnestuing: Stek bønner og hvitløk i olje i 1 minutt. Tilsett krydder, kvernet pepper, limesaft, ca. 1 dl vann og la det småkoke i 3-4 minutter. Mos bønnene til ønsket konsistens.

Skjær kyllingen i strimler og stek den i litt olje. Når kyllingen begynner å bli ferdigstekt, tilsett squash og tomater og stek ferdig sammen med kyllingen. Smak til med salt og pepper.

Legg en tortilla på en medium varm stekepanne. Fordel et lag med bønnestuing, kyllingfyll, mango og en liten neve ost på tortillaen. Legg til slutt en tortilla over. Stek quesadillaen i 2-3 minutter på hver side.

Server gjerne med lettrømme, tomatsalsa eller guacamole.