Foto: Frukt.no Mari Svenningsen

En velsmakende og rustikk pai med smak av spinat, sopp og nøtter.

Paien kan du servere som middag, til kvelds eller til dine gjester.

Ingredienser

4 porsjoner

PAIBUNN

  • 100 g spelt mel
  • 50 g hvetemel
  • 100 g smør eller margarin
  • 2 ss kaldt vann
  • 1 egg til pensling

SPINAT- OG SOPPFYLL

  • 100 g frisk spinat
  • 250 g aromasopp
  • 2 sjalottløk
  • olivenolje til steking
  • 200 g cottage cheese
  • 2 egg
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ ts tørket timian
  • salt og nykvernet pepper
  • 50 g fetaost
  • 25 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Bland speltmel, hvetemel og salt i en bolle. Skjær smør i små terninger og smuldre det i melblandingen med fingrene til en grynete masse.
Tilsett kaldt vann og kna deigen sammen. Pakk deigen i plast og legg den kjølig i 30 minutter.

Skyll spinaten, legg den i en bolle og hell på kokende vann. Hell av vannet og la spinaten renne av.
Rens sopp og skjær i skiver.

Stek soppen i litt olje på sterk varme sammen med finhakket sjalottløk til det blir lett gyllent.

Rør cottage cheese, egg og sennep sammen og tilsett timian, salt og pepper.

Kjevle deigen ut til en stor sirkel med diameter ca. 30 cm. Legg deigen på bakepapir på stekeplate.

Legg spinaten midt på deigen og fordel soppen over. La ca. 4 cm av kanten være uten fyll.

Brett kantene inn over fyllet og hell cottage cheese-blandingen over grønnsakene.

Smuldre fetaosten over og dryss med hasselnøtter.

Sett ovnen på 200 grader.
Pensle deigen med sammenpisket egg og stek paien midt i ovnen i ca. 35 minutter til den blir gyllen og fyllet stivner.

Avkjøl litt og server gjerne med en god salat.

Kilde og bilde: Frukt.no