Foto: Anna Vo

En super rett både til middag og til lunsj.

Pad thai er en populær rett i Thailand. Denne retten er enkel, rask og vegetarisk, og kan serveres både til middag og til lunsj.

Ingredienser

(4 porsjoner)

  • 200 g risnudler
  • 220 g tofu (fast/hard), i biter
  • 100 g kinakål, finsnittet
  • 180 g bønnespirer
  • 4 stilker vårløk, grovhakket
  • 2 egg
  • Olje til steking

Pad thai saus

  • 2-3 ss tamarindsaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1-2 chilisaus (eksempel Sriracha)
  • 1 ss sukker
  • 4-5 ss vann
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til sausen i en skål og sett til side. Smak til med salt, syrlighet, sukker og chilistyrke.

Kok opp nudlene i 2 minutter og sil av vannet. Nudlene skal fortsatt være litt faste.

Finn frem en stekepanne med høye kanter. Stek sammenvispet egg, tofu og vårløk i olje til tofuen har fått litt farge. Ha ingrediensene over i en skål og sett til side.

Stek bønnespirer og kinakål i ca. 2 minutter i sterk varme. Ha i nudler og saus. Vend blandingen et par ganger. Tilsett stekt tofu, egg og vårløk i blandingen og vend alt sammen. Pad thaien er ferdigstekt når nudlene er myke, men ikke bløte.

Tilsett en skvett vann dersom nuddelblandingen føles tørr.

Topp med hakket peanøtter, lime og koriander.

Tips: Tamarindsaus og risnudler får man kjøpt på eksotisk/innvandrerbutikk. Finner man ikke tamarindsaus kan den erstattes med lime og sukker.