Helt kjøttfri lasagne med grønnsaker som smaker fantastisk.
Denne retten tar litt tid å lage, men det er absolutt verdt det!
Ingredienser
6 porsjoner
TOMATSAUS
- 2 boks hakkede hermetiske tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 hakket løk
- 4 båt hvitløk - hakket
- 6 frisk sjampinjong i skiver
- 2 revet gulrot
- 1 skive sellerirot - revet
- 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
- 2 ts chilipulver
- 1 ts malt spisskummen
- 2 ss hakket frisk oregano
- ¼ ts malt kanel
MELLOM LAGENE
- 8 lasagneplater - gjerne fullkorn
- 1 aubergine i tynne skiver
- 1 grønn squash i tynne skiver
HVIT SAUS
- 2 ss hvetemel
- 4 dl lettmelk
- 1 ts malt muskat
- ½ ts salt
- ½ ts malt hvit pepper
- 1 dl revet hvitost til sausen
- 1 dl revet hvitost til gratinering
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
Skjær sjampinjong i skiver.
Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
Dryss revet ost på toppen og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.
Server med en stor og god salat ved siden av.