Foto: Anna Vo

En frisk og sprø vietnamesisk kyllingsalat med strimlet kål.

Denne salaten som opprinnelig heter gỏi gà serveres ofte som en siderett, men kan fint serveres alene som forrett eller lunsj.

Ingredienser

4-5 porsjoner

Salat

  • 700 g kylling (gjerne en blanding av bryst og lår)
  • 1/2 hodekål strimlet
  • 1 løk strimlet
  • 2 never thai basil

Dressing

  • 3 ss sitronsaft
  • 1,5 ss fiskesaus
  • 2-3 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts olje
  • 1 ts hakket chili
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 1/2 ts buljongpulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til dressingen og sett til side. Smak til med salt, syrlighet, sukker og chilistyrke til du får en fin balanse mellom smakene.

Kok opp vann med en klype salt. Legg gjerne i noen hakket hvitløk og stilker urter, dersom du har det tilgjengelig, for smakens skyld. Tørk kyllingen og kok på svak varme til kyllingen er gjennomstekt. Dette vil ta ca. 15-20 minutter.

La kyllingen hvile i ca. 20 minutter. Mens kyllingen hviler kan hodekål og løk kuttes i strimler. Skyll thai basilikum under kaldt vann og plukk av bladene fra stilken.

Skjær opp kylling i strimler.

Legg kylling og grønnsaker i en stor bolle. Tilsett ønsket mengde dressing, litt etter litt, og smak til. Noen liker å ha mye dressing i salaten, andre liker mindre dressing. Bland alt sammen.

Topp gjerne med sprøstekt løk.

Tips: Dersom man ønsker å gjøre denne retten om til en større rett, kan man fint tilsette mer hodekål eller kylling. Det er også godt å tilsette urter som mynteblader og koriander i salaten. Thai basilikum får man kjøpt på eksotisk/innvandrerbutikker.