En bombe av farge, smak og protein.
Edamamebønner eller soyabønner er hovedingrediens i denne deilige lune salaten som passer godt både som selvstendig rett og som tilbehør til andre retter.
Ingredienser
- 200 g edamamebønner (soyabønner)
- 1 pk sukkererter
- ½ stk fennikel
- 2 stk vårløk
- 1 båt hvitløk
- 2 ss hakket persille
- 1 ss olje
- 1/2 ss frisk timian
- 1/2 sitron
Fremgangsmåte
Tin edamamebønner ved å helle kokende vann over dem. La stå et par minutter og hell av vannet.
Skjær sukkererter, fennikel og vårløk i tynne strimler. Finhakk hvitløk.
Smelt smøret i en stekepanne og fres edamamebønner, sukkererter, fennikel, vårløk og hvitløk raskt til alt er gjennomvarmt, men grønnsakene fortsatt er sprø. Dryss over hakket persille og timian og skvis over saften av sitronen. Smak til med litt salt og pepper.