Frisk og sprø blomkålsalat som passer til de fleste middagsretter.
Nå er blomkålen på sitt beste og billigste, så nå er det bare å bruke blomkål så ofte du kan. Denne blomkålsalaten passer til det meste.
Ingredienser
4 porsjoner
- 1 blomkål
- ½ purre
- 3 ss majones (gjerne lettmajones)
- 2 dl crème fraîche lett, 18 %
- 3 ts søt sennep
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
- 2 ss hakket bladpersille
Fremgangsmåte
Fjern stilken og de grønne bladene på blomkålen. De kan du ta vare på f.eks. til suppe.
Del blomkålen i små buketter. Rens purren godt og skjær den i tynne ringer.
Visp sammen kremen. Bland inn blomkål og purre.
La gjerne salaten få stå og godgjøre seg en halvtimes tid.
Dryss over hakket bladpersille ved servering.
Blomkålsalat holder seg noen dager i kjøleskapet.