Taco funker kjempebra uten kjøtt. Og med hjemmelagde lomper blir det en garantert suksess!
Lompene kan du bruke til andre ting enn taco også, men vi lover deg at det smaker superdigg sammen med taco enten du velger en kjøttfri variant eller ikke.
HJEMMELAGDE LOMPER
Ingredienser
- 1kgpotet
- 1tssalt
- 2dlhvetemel
Fremgangsmåte
Kok potetene med skallet på. Skrell dem og avkjøl. Har du kalde kokte poteter fra dagen før er de fine å bruke.
Mos dem og bland inn litt mel og salt.
Jo mindre mel som brukes jo bedre blir lompene.
Del deigen opp i 12-14 emner.
Kjevle ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke.
Oppbevar lompene i plastpose. De er fine å fryse.
BØNNE- OG GRØNNSAKSFYLL TIL TACO
Ingredienser
- 3 ss olje til steking
- 8 finhakket aromasopp
- 2 finhakket sjalottløk
- 2 båt hvitløk - finhakket
- 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
- 100 g revet sellerirot
- 4 finhakket tomat
- 1 boks brune bønner (285 g)
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts malt koriander
- 1 stjerneanis
- 4 ss vann
Fremgangsmåte
Fres hvitløk, sopp og chili forsiktig i varm olje i panne eller gryte.
Bland inn krydder, selleri og tomater. Ha på litt vann.
La sausen putre i ca. 10 minutter under lokk. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt mer vann.
Fjern stjerneanisen før servering.
Server i hjemmelagde lomper med mangosalsa, guacamole, frisk salat, tacosaus, tomatsalsa og revet ost.