En deilig pastasalat med smakfulle rødbeter, chévre og spekeskinke.
Dette er perfekt middag i sommervarmen eller som en rett på tapasbordet.
Ingredienser
4 porsjoner
- 200 g pasta
- 2 stk. kokte rødbete
- 180 g chevre (hvit geitost)
- 0,5 pk feltsalat (á 65 g)
- 150 g spekeskinke
- 4 ss ristede pinjekjerner
- 0,25 ts pepper
Urteolje:
- 4 stilker basilikum eller bladpersille
- 1 dl olivenolje
- 0,25 ts salt
Fremgangsmåte
Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann.
Lag urteolje. Kjør sammen urter og olje med en stavmikser.
Hell av pastavannet, og skyll pastaen raskt i kaldt vann. La det renne av og bland pastaen med urteoljen. Anrett på et stort fat.
Kutt opp rødbeter i store biter og legg dem utover fatet med pasta.
Bryt chevre i mindre biter og legg det utover fatet. Legg også på spekeskinke og feltsalat.
Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge. Dryss dem over salaten.