Foto: Matprat v. Sara Johanessen

Frisk og fargerik tacosalat med revet kylling, avokado og bønner.

Denne salaten er like godt til fredagstacoen, som til lunsj på en vanlig tirsdag.

Ingredienser

2 porsjoner

  • 200 g grillet kylling
  • 1 ss olje
  • ca. 1 ts tacokrydder eller fajitaskrydder, eventuelt paprikapulver, salt og pepper
  • 0,25 stk. rødløk
  • 10 stk. cherrytomat
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (á 285 g)
  • 0,5 pakke babyspinat (á 65 g)
  • 10 stk. tortillachips
  • 1 stk. lime i båter, til servering
  • 1 stk. grønn chili til servering
  • 2 ss rømme til servering

Guacamole

  • 1 stk. avokado
  • 0,5 ss limesaft
  • 0,5 båt revet hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk koriander

Fremgangsmåte

Lag guacamole. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft. Vend inn finhakket koriander, og smak eventuelt til med salt og pepper.

Riv grillet kylling i tynne strimler. Ha kyllingstrimlene i en plastpose eller bolle, og ha på olje og krydder. Vend godt på posen slik at krydderet fordeler seg over det hele. Smak eventuelt til med mer krydder dersom du ønsker det.

Skjær rødløk i tynne båter. Del cherrytomat i to, og bland tomaten sammen med finhakket koriander. Hell av vannet på de hermetiske bønnene og skyll dem godt i kaldt vann.

Anrett spinatblader i dype skåler, legg på krydret kylling, rødløk i båter, cherrytomater, tortillachips og guacamole. Pynt med limebåter, frisk koriander og eventuelt tynne skiver av grønn chili dersom du liker det hot. Server rømme ved siden av salaten.

Kilde og bilde: Matprat