Salatbowl med saftig, grillet kyllingfilet glasert med en asiatisk bbq-saus.
Sammen med nudler, kimchi og friske grønnsaker blir dette en smakfull og fresh salat som passer like godt til lunsj som til middag.
Ingredienser
- 2 stk. kyllingfilet
- 0,25 ts salt
- 0,25 ts pepper
Asiatisk BBQ-saus:
- 3 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ss flytende honning
- 1 ss brunt sukker
- 2 ts risvineddik
- saften av 1 stk. lime
- 1 båt revet hvitløk
- 1 ts revet frisk ingefær
Til servering:
- 150 g nudler
- 0,5 stk. gulrot
- 1 stk. vårløk
- 2 ss grovhakkede cashewnøtter
- 30 g frisk spinat
- 4 ss kimchi
- 2 ts sesamfrø
- 1 stk. lime
Slik gjør du det
Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C.
Pensle kyllingfiletene med bbq-sausen helt mot slutten av grilltiden.
Kok nudler etter anvisning på pakken. Bruk gjerne fullkornsnudler, de inneholder mer fiber.
Skjær gulrot i tynne, lange strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.
Finsnitt vårløk og grovhakk nøtter.
Anrett nudlene i to dype skåler. Ha på spinatblader, gulrot i strimler og kimchi. Skjær kyllingen i skiver og legg oppå salaten. Dryss på nøtter, sesamfrø og server med lime og resten av bbq-sausen.