Smakfull, fargerik og nydelig tilbehør til de fleste retter.
Plommer er nydelig i salater. Plommer harmonerer kjempegodt med purre og blomkål. Her med finsnittet rød spisskål. Småbladet salat, issalat, eller hjertesalat passer også fint i denne plommesalaten.
Ingredienser
4 porsjoner
- ½ rød spisskål
- 1 finsnittet purre
- 6 plommer
- ½ blomkål
- 30 g ristede pinjekjerner
DRESSING
- 3 ss balsamicoeddik
- 1 dl olivenolje
Fremgangsmåte
Skyll rødkålen. Del den i båter. Fjern evt. litt av den grove stilken. Finsnitt rødkålen. Det du ikke bruker pakker du bare inn og har til siden. Den holder seg godt.
Finsnitt purren og skyll den godt. Det er viktig å få fjernet alle jordrestene som kan sitte igjen på purren.
Del plommene i to, fjern steinene og skjær hver halvdel i båter. Skyll og del blomkålen i små buketter.
Bland alt til salaten sammen i en salatbolle eller dander salaten på tallerkener.
Bland olje og eddik og hell over.
Ristede pinjekjerner drysses på til slutt. Litt fetaost smaker også godt i denne salaten.