Foto: Sara Johannessen, Matprat.no

Sammen med sitron, asiatisk chilisaus, tomater og vårløk, blir denne pastaretten en smaksbombe som også er å anbefale for deg som er bevisst på å få i deg mange ulike planter. 

Ingredienser

6 porsjoner

  • 1 pk tagliatelle (à 500 g)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g friske blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 250 g cherrytomat (à 250 g)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Sett til side.
  2. Rens sjalottløk og hvitløk, og finhakk løken. Del tomatene i to.
  3. Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  4. Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin.  Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjellene opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.
  5. Hell fløte i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.
  6. Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper, og vend inn de dampede skjellene. 

Kilde og bilde: Matprat.no