En herlig og enkel middag. Tomatene får en aromatisk og ekstra god smak når de bakes i ovnen.
Dette er en smakfull vegetarrett i seg selv, men kan også serveres sammen med fisk, kjøtt, kylling eller skalldyr.
Ingredienser
4 porsjoner
- 2 dl arborioris (risottoris)
- 2 båter hvitløk
- 1 liten løk
- 4 aromasopp
- 250 g modne røde cherrytomater
- 2 ss olivenolje
- 1 dl vann
- 1 ts hvitvinseddik
- 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 4 ss revet parmesan
- 2 ss blader av frisk timian
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, løk og aromasopp. Del cherrytomatene i to. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Legg tomatene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje, salt og pepper.
Bak tomatene ovnen i ca. 20 minutter.
Kok opp buljongen. Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løk, hvitløk og sopp blank i olje over middels varme.
Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank. Hell på varm buljong - litt av gangen.
Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.
Tilsett revet parmesan (spar 1 ss til topping). Rør rundt. Tilsett tomatene (spar noen tomater til topping!) og rør godt.
Server med noen bakte tomater, timianblader og et dryss av parmesan.