Foto: Frukt.no

En herlig og enkel middag. Tomatene får en aromatisk og ekstra god smak når de bakes i ovnen.

Dette er en smakfull vegetarrett i seg selv, men kan også serveres sammen med fisk, kjøtt, kylling eller skalldyr.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 dl arborioris (risottoris)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 liten løk
  • aromasopp
  • 250 g modne røde cherrytomater
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl vann
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 4 ss revet parmesan
  • 2 ss blader av frisk timian

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløk, løk og aromasopp. Del cherrytomatene i to. Sett ovnen på 200 grader varmluft.

Legg tomatene i en ildfast form og drypp over litt olivenolje, salt og pepper.

Bak tomatene ovnen i ca. 20 minutter.

Kok opp buljongen. Bruk en vid, gjerne tykkbunnet kjele og fres løk, hvitløk og sopp blank i olje over middels varme.

Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank. Hell på varm buljong - litt av gangen.

Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt.

Tilsett revet parmesan (spar 1 ss til topping). Rør rundt. Tilsett tomatene (spar noen tomater til topping!) og rør godt.

Server med noen bakte tomater, timianblader og et dryss av parmesan.

Kilde og bilde: Frukt. no