En kjempeenkel spagettisaus laget av bakte, gode rotgrønnsaker. Bønner er proteinkilden og gjør sausen vegetarisk.
I denne retten kan du gjerne også ha nedi andre grønnsaker du har i kjøleskapet. Både paprika, squash og tomater er godt i denne retten.
Ingredienser
- 5 båter hvitløk
- 8 aromasopp
- 1 løk
- 200 g sellerirot
- 10 små tomater
- 1 rød chili
- 2 ss god olje
- 1 boks brune bønner
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts tørket oregano
- 5 stilker frisk timian
- 4 ss revet parmesan
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader. Rens og grovskjær grønnsakene. Del tomatene i to. Bland dette med god olje og legg det utover et bakebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og bak til det er mørt og har fått litt farge, 15-20 minutter. Snu litt på grønnsakene underveis. Skyll bønnene godt. La bønnene og tomatpureen bake med de siste minuttene. Kok spagetti som anvist på pakken. Ha alt, bortsett fra spagettien, i en hurtighakker eller bruk en stavmikser. Om du ønsker kan du spare noen soppbiter og halve tomater som topping. Mos alle ingrediensene. Bruk litt av pastavannet til å spe sausen med til du får ønsket konsistens. Smak til. Bland sausen med spagetti og server med et dryss av parmesan eller en god norsk hardost.
Denne sausen er fin å lage på forhånd. Da må du bare koke den opp rett før servering.
Kilde og bilde: Frukt.no