En spennende fiskegraten med sydlandske smaker.
Porsjoner: 4
Ingredienser
600 g seifilet i porsjoner
100 g fetaost
1 glass pastasaus
400 g brokkoli
1 sitron
1 hvitløksfedd
1 glass oliven
2½ ss smør
2½ ss olivenolje
2 ts tørket oregano
salt
pepper
ris/gryn til 4 personer
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 ºC og smør en ildfast form med ½ ss smør.
- Legg seifiletene i formen og krydre med tørket oregano, salt og pepper. Smuldre over fetaosten og hell pastasausen over. Gratiner midt i ovnen i 25 min.
- Kok ris/gryn til 4 personer.
- Skjær brokkolien i små buketter og biter og legg de i en ildfast form. Hell over 2 ½ ss olivenolje, 2 krm salt og 1 krm pepper. Sett inn i ovnen de siste 15 min av fiskegratengens steketid.
- Skyll og riv skallet av sitronen. Smelt 2 ss smør i en liten kjele. Tilsett presset hvitløk, sitronskallet og saften fra sitronen. Hell smørblandingen over den ferdig bakte brokkolien.
- Legg de avrente olivenene i en liten skål og server til fiskegratengen, den ovnsbakte brokkolien og risen/grynene.