Svinekoteletter med fire forkjellige rotfrukter. Sunt og godt!
Porsjoner: 4
Ingredienser
350 g poteter
300 g persillerot
400 g kålrot
600 g svinekoteletter
½ potte oregano
1 rødløk (ca. 100 g
2 gulrøtter (ca. 200 g)
1 pose babyspinat
1 ss grønnsaksbuljongpulver
1 dl strøbrød
3 ss smør
Salt
Pepper
Slik gjør du
- Kok opp 1½ liter vann i en stor kjele. Skrell og skjær potetene, persilleroten og kålroten i 2 cm store biter. Kok rotfruktene i ca. 25 min.
- Kok opp 4 dl vann med 1 ss grønnsaksbuljongpulver (alt. 1 terning) i en stor kjele eller traktørpanne. Legg i svinekotelettene og la de trekke i ca. 10 min. Snu kotelettene etter halve tiden.
- Hakk oreganoen (både blader og stilker) og bland sammen med strøbrødet, salt og pepper i en skål. Finhakk rødløken og skrell og skjær gulrøttene og kålroten i tynne strimler.
- Ta kotelettene opp av buljongen og klapp dem tørre med kjøkkenpapir. Hell buljongen over i en skål og sett til side. Vend kotelettene i strøbrødblandingen. Smelt 1 ss smør i stekepannen og stek kotelettene på middels varme i 1 min/side. Legg de på et tildekket fat etterhvert som de stekes.
- Smelt ytterligere 1 ss smør i stekepannen og tilsett resten av strøbrødblandingen, rødløken, gulrøttene og kålroten. Fres på middels varme i 5 min.
- Hell vannet av rotfruktene, tilsett ½ dl av buljongen og kjør med en stavmikser. Bland inn 1 ss smør og 2 krm salt.
- Bland babyspinaten med 1 ½ dl buljong i pannen med rotfruktene og server til kotelettene og rotfruktpuréen.