En varmende middag fra årets jakt.
Porsjoner: 4
Ingredienser
Ris/gryn til 4 personer
2 gule løk
2 gulrøtter
1 pastinakk
500 g elgkjøttdeig
1 flaske rød matlagingsvin (250 ml)
200 g kantareller
1 dl matfløte
3 ss smør
1 hvitløksfedd
1 ss grønnsaksbuljongpulver
2 ss tomatpuré
salt
pepper
Slik gjør du
- Kok ris/gryn til 4 personer.
- Hakk løken. Skrell og skjær gulrøttene og pastinakken i 1 cm store terninger.
- Rens kantarellene og riv de opp i mindre biter.
- Smelt 1 ss smør i en gryte og stek elgkjøttdeigen på middels høy varme i 4 min. Legg i en skål.
- Smelt ytterligere 1 ss smør i gryten og fres løken på middels varme i 2 min. Tilsett gulrøttene, pastinakken, den stekte elgkjøttdeigen, matlagingsvinen, 1 dl vann, presset hvitløk, buljongpulver, tomatpuré, salt og pepper. La det putre i 10 min.
- Varm opp en stekepannen og fres kantarellene på høy varme i 5 min. Tilsett 1 ss smør, 2 krm salt og ½ krm svart pepper. Stek i ytterligere 2 min.
- Tilsett matfløten og la gryten småkoke i 1 min til.
- Server gryten med kantarellene og risen/grynene.