Foto: matbilder.no

WOK er "in" i alle vestlige land.

Men få vet at ideen bak woken var å spare brensel. Brensel har alltid vært mangelvare i det overfylte Kina. Derfor skal maten skjæres i småbiter, slik at mest mulig av overflaten raskt kommer i kontakt med varmen.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

800 g benfritt lammekjøtt
2 ss olje
150 g bønnespirer
2 bunt vårløk
1 stk gul paprika
1 ts finhakket frisk ingefær
2 dl cashewnøtter
2 ss soyasaus
1 ss chilisaus
½ dl kjøttbuljong (utblandet)
1 ts maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Varm oljen i woken til det ryker og stek pølsene raskt. Ta pølsene ut og fres grønnsakene et par minutter.
  2. Legg pølsene tilbake i woken sammen med grønnsakene. Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. La det tykne litt.

Server med kokt ris elller brød.