Foto: matbilder.no

Du har alltid tid til en wok.

Ha alle ingrediensene klare på forhånd, da er det bare å svinge woken og servere rykende ferskt!

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje til steking
2 stk vårløk eller 1/2 purre i terninger
1 stk gul paprika i strimler
1 stk rød paprika i strimler
1 boks hermetiske bambusskudd
150 g bønnespirer

Woksaus:

1 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 ss soyasaus
1 ss maisstivelse (maizena)
1 ts revet frisk ingefær
1 dl cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Fres kjøttet raskt i en panne eller wok i små porsjoner. Legg kjøttet til side på en tallerken.
  2. Vask og skjær opp grønnsakene og fres dem i pannen et par minutter.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et desilitermål og hell blandingen over grønnsakene. Kok opp og legg i kjøttet.
  4. Dryss over cashewnøttene rett før servering.

Tips:
Fres alltid det strimlede svinekjøttet i små porsjoner, 150 g – 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene. Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.