Foto: matbilder.no

Renskåret svinekjøtt er ypperlig i raske retter, dessuten har kjøttet mild smak slik at det passer godt med andre ingredienser.

Her er en oppskrift med appelsin og ingefær. Nam nam!

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis Enkel

Ingredienser

300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 stk sjalottløk
½ stk grønn chili
1 båt hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
1 bunt vårløk
1 stk appelsin
1 ½ dl vann
2 ss maisstivelse (maizena)
½ ts salt
¼ ts pepper
200 g pastasløyfer

Slik gjør du

  1. Kok pastasløyfene.
  2. Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
  3. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.
  4. Rør ut maizena i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.

Serveres med pasta eller ris.