Renskåret svinekjøtt er ypperlig i raske retter, dessuten har kjøttet mild smak slik at det passer godt med andre ingredienser.
Her er en oppskrift med appelsin og ingefær. Nam nam!
Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis Enkel
Ingredienser
300 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olje
1 stk sjalottløk
½ stk grønn chili
1 båt hvitløk
1 ts finhakket frisk ingefær
1 bunt vårløk
1 stk appelsin
1 ½ dl vann
2 ss maisstivelse (maizena)
½ ts salt
¼ ts pepper
200 g pastasløyfer
Slik gjør du
- Kok pastasløyfene.
- Stek kjøttet på middels sterk varme i olje, i to omganger. Legg det til side.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær, og skjær vårløken i centimeterstore biter. Fres dette ca. 1 minutt.
- Rør ut maizena i vann og tilsett jevningen mens du rører. Press i saften av en appelsin. Kok opp på svak varme, tilsett kjøttet og smak til med salt og pepper.
Serveres med pasta eller ris.