Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for kjøtt

Prøv en frisk smak av appelsin på skinkebiffen. En kanskje litt uvanlig men ikke desto mindre kjempegod kombinasjon.

Porsjoner: 2 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

2 stk skinkebiff
½ ts salt
½ ts pepper
1 ss flytende margarin eller olje
1 stk appelsin - kun saften
1 ss frisk rosmarin evt.
1 ts tørket
2 stk gulrot
1 stk purre
¼ pk tagliatelle

Slik gjør du

  1. Krydre biffene med salt, pepper og rosmarin, og brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.
  2. Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 10 minutter.
  3. Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.
  4. Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.
  5. Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 485 kcal
Protein 44,42 g
Karbohydrater 51,18 g
Fett 11,25 g