Foto: Synnøve Dreyer/Opplysningskontoret for kjøtt og egg

Hva med noe som både er raskt, enkelt og smakfullt? Bruschetta med kylling er ferdig på under 20 minutter.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 stk kyllingfilet
4 skive brød
1 ss rapsolje til steking
6 stk tomat
4 båt hvitløk
5 ss hakket frisk basilikum
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Stek brødskivene i litt olje i en stekepanne til de får fin farge.
  2. Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne i ca. 4-5 minutter på hver side. Ha på salt og pepper, og la filetene hvile mens tomatsalaten lages.
  3. Finhakk tomater og bland med presset hvitløk, hakket basilikum og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  4. Legg tomatsalaten på de ristede brødskivene med kyllingfilet i skiver og server straks.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 320 kcal
Protein 39,1 g
Fett 10,7 g
Karbohydrater 15,2 g
Jern 1,0 mg