Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Prøv denne bulgursalaten med smaksrike grønnsaker, hakkede urter og solgule eggebåter. En mettende og god salat som gjerne kan serveres til middag.

Porsjoner: 6 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 stk egg
250 g bulgur
1 stk fennikel
1 bunt vårløk
6 stk soltørkede tomater i olje
3 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk mynte
15 stk sorte oliven
2 ss virgin olivenolje
2 ss hvitløksolje
50 g hasselnøtter ristet i panne

Slik gjør du

  1. Kok bulgur som anvist på pakken.
  2. Kok eggene i 7-8 minutter til de er smilende. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
  3. Del fennikel, vårløk og soltørkede tomater i passe biter. Bland dem sammen med avkjølt bulgur, oliven, hasselnøtter, finhakket mynte og bladpersille.
  4. Legg salaten på et fat eller i en bolle. Hell over olje og pynt med egg delt i båter.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 424 kcal
Protein 51,4 g
Fett 25,3 g
Karbohydrater 30,6 g
Jern 4,5 mg