Prøv denne bulgursalaten med smaksrike grønnsaker, hakkede urter og solgule eggebåter. En mettende og god salat som gjerne kan serveres til middag.
Porsjoner: 6 • Tid: under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 stk egg
250 g bulgur
1 stk fennikel
1 bunt vårløk
6 stk soltørkede tomater i olje
3 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk mynte
15 stk sorte oliven
2 ss virgin olivenolje
2 ss hvitløksolje
50 g hasselnøtter ristet i panne
Slik gjør du
- Kok bulgur som anvist på pakken.
- Kok eggene i 7-8 minutter til de er smilende. Avkjøl i rennende, kaldt vann.
- Del fennikel, vårløk og soltørkede tomater i passe biter. Bland dem sammen med avkjølt bulgur, oliven, hasselnøtter, finhakket mynte og bladpersille.
- Legg salaten på et fat eller i en bolle. Hell over olje og pynt med egg delt i båter.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 424 kcal |
Protein | 51,4 g |
Fett | 25,3 g |
Karbohydrater | 30,6 g |
Jern | 4,5 mg |