Foto: Kim Holthe/Opplysningskontoret for kjøtt

Å dra dit pepperen gror, det skal vi ikke. Men en chiligryte setter sine spor.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

600 g biffkjøtt i terninger
1 båt hvitløk
½ stk løk
½ stk grønn chili
1 stk rød paprika
2 ss olje til steking
½ ts pepper
½ ts malt spisskummen (kan sløyfes)
4 dl kjøttkraft eller buljong
250 g brune bønner
150 g hermetisk sjampinjong, hel
1 boks hermetiske maiskorn
100 g aspargesbønner
½ stk lime eller sitron
1 ts salt
3 dråpe tabasco

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk, løk og chili. Del paprika i litt store biter. Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.
  2. Hell over kraften og kok opp. Tilsett kjøtt i terninger, de hermetiske grønnsakene og aspargesbønnene.
  3. Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør for å få en pen farge på gryteretten.
  4. La det trekke i 20-30 minutter. (Velger du å brune kjøttet litt før du har det i gryta, kan du redusere koketiden til ca. 20 minutter.)

Serveres med kokt ris eller brød.

Tips: Du kan godt bruke ferdig chili con carne fra pose og tilsette det kokte kjøttet.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 505 kcal
Protein 46,9 g
Fett 20,0 g
Karbohydrater 33,3 g
Jern 6,5 mg