Å dra dit pepperen gror, det skal vi ikke. Men en chiligryte setter sine spor.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
600 g biffkjøtt i terninger
1 båt hvitløk
½ stk løk
½ stk grønn chili
1 stk rød paprika
2 ss olje til steking
½ ts pepper
½ ts malt spisskummen (kan sløyfes)
4 dl kjøttkraft eller buljong
250 g brune bønner
150 g hermetisk sjampinjong, hel
1 boks hermetiske maiskorn
100 g aspargesbønner
½ stk lime eller sitron
1 ts salt
3 dråpe tabasco
Slik gjør du
- Finhakk hvitløk, løk og chili. Del paprika i litt store biter. Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.
- Hell over kraften og kok opp. Tilsett kjøtt i terninger, de hermetiske grønnsakene og aspargesbønnene.
- Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. Tilsett eventuelt litt sukkerkulør for å få en pen farge på gryteretten.
- La det trekke i 20-30 minutter. (Velger du å brune kjøttet litt før du har det i gryta, kan du redusere koketiden til ca. 20 minutter.)
Serveres med kokt ris eller brød.
Tips: Du kan godt bruke ferdig chili con carne fra pose og tilsette det kokte kjøttet.
Næringsinnhold pr. porsjon
Næringsstoffer | Innhold |
Energi | 505 kcal |
Protein | 46,9 g |
Fett | 20,0 g |
Karbohydrater | 33,3 g |
Jern | 6,5 mg |