Foto: Erik Helgeneset

Veldig mye sukker i taperne.

Hvis du er tørst, eller bare har lyst på noe godt å drikke, har du mye å velge mellom i butikkhyllene; Vann, vann med smak og/eller kullsyre, brus med sukker, brus uten sukker, iste, og andre leskedrikker. Mens noen av disse drikkene verken inneholder sukker eller kalorier, er andre rene sukkerbomber. I denne testen har vi sett på innhold av sukker og kalorier i leskedrikker uten kullsyre.

Sjekk sukkerinnholdet

Det er ingen tvil om at vann er den beste tørstedrikk, men hva velger du hvis du har lyst på noe med smak, men samtidig ikke vil ha i deg så mye sukker? I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i leskedrikker som ikke går under kategorien brus, juice, smoothies eller iste.

Noen av vinnerne av denne testen, har navn som antyder at de er "helsedrikker", stappfulle av vitaminer og andre gunstige næringsstoffer. Det er de ikke, men de scorer greit likevel, rett og slett fordi de inneholder lite sukker og kalorier.

Sunt å juice?

De fleste bør begrense sukkerinntaket

Mange barn og voksne får i seg altfor mye sukker, og brus, saft og andre leskedrikker en stor kilde til dette overflødige sukkeret. Sukker er verken bra for tenner, vekt eller helse, så derfor bør du styre unna de søteste drikkene til deg og barna. Heldigvis er sukkerinntaket blant barn og unge på vei nedover.

Et unntak er selvfølgelig hvis du har trent hardt og trenger påfyll av raske karbohydrater, eller hvis noen er syke eller småspiste og har godt av de ekstra kaloriene som finnes i sukkeret. Ellers bør du velge drikker med lite sukker.

Derfor er karbohydrater viktig for deg som trener

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sammenliknet et utvalg leskedrikker som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på innhold av sukker og kalorier. Mye sukker og kalorier har trukket ned. Vi har gitt terningkast 2 til 5, der terningkast 5 er de drikkene vi mener er sunnest.

{advpoll id='138' view_result='0' width='0' position='center'}