Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Dobbelt så mye fett i taperne.

Ost og andre meieriprodukter er en viktig kilde til kalsium og jod, to næringsstoffer som mange får i seg for lite av. Men mange oster inneholder også en del mettet fett og kalorier. I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i smørbare kremoster.

Best med fete oster?

Fett binder smak, og mange syns derfor at fete oster smaker bedre enn magre. Spiser du ost kun en gang i mellom, er det ingenting i veien for å velge de feteste typene. Er du derimot en som spiser smøreost eller andre fete oster daglig, og som forsøker å passe vekten, kan det være lurt å velge noen av de magrere typene. Du som har høyt kolesterol bør også gå for de magreste variantene.

Kosthold for deg som har høyt kolesterol

En av tre om dagen?

Fordi meieriprodukter er vår viktigste kilde til kalsium og jod, og også inneholder en rekke andre næringsstoffer, anbefales vi å få i oss 3 porsjoner med meieriprodukter per dag. En porsjon kan være et glass melk, en yoghurt, en porsjon cottage cheese, eller en brødskive med ost. Du kan altså fint spise ost hver dag!

Melk og myter

Slik har vi gjort testen

For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av kremostene i denne testen, har vi sett på hvor mye mettet fett, protein, sukker og salt de inneholder. Mye mettet fett, sukker og salt har trukket ned, mens mye protein har trukket opp. Vi har ikke tatt hensyn til kalorier ettersom noen av oss trenger mye kalorier og andre ønsker å begrense inntaket av kalorier.

Smak er ikke en faktor i testen. Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best under.

I testen er produktene rangert fra terningkast 3 til 5. Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at de sunneste får terningkast 5 og de mindre sunne får terningkast 3. Et produkt som får terningkast 5 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter og matvarer.

Article Index

Annonse:
Annonse: