Foto: Thinkstock

Det kan holde å følge kun ett kostråd!

Det er januar, og mange har bestemt seg for å spise sunnere, trene mer, og bli en sunnere og kanskje også slankere versjon av seg selv.

Men en ting er å bestemme seg for å bli sunnere, en annen ting er å gjennomføre det i praksis.

For at tidsklemma og gamle vaner ikke skal ødelegge for nyttårsforsettene, er det lurt å sette seg helt konkrete mål. Det trenger ikke være store mål, men de må være så detaljerte som mulig. Og så er det viktig at du bestemmer deg for hva du skal begynne med først.

Istedenfor å bare bestemme deg for å spise sunnere, bør du altså velge ut en endring i kostholdet ditt som gjør at du får i deg mer sunn mat og mindre av den maten du ikke har særlig god av. Og så er det lurt å lage konkrete planer for hvordan du skal få til dette i praksis.

Det viktigste kostrådet av alle

Hvis du ønsker å spise sunnere, men ikke helt vet hvor du skal begynne, vil vi i Bramat.no gi deg ett eneste kostråd. Følger du dette kostrådet, kan vi garantere deg at du kommer til å gjøre mye bra for helsen din. Og kostrådet er som følger:

Spis mer grønnsaker!

Dette er garantert noe du har hørt før, men får du det egentlig til i praksis? Spiser du minst 5 porsjoner frukt og grønt om dagen, gjerne mer?

Forskning viser nemlig at jo mer frukt, bær og grønnsaker vi spiser, jo større sjanse har vi for å holde oss friske. Så her er det altså bare å hive innpå, særlig av grønnsaker!

Derfor bør du spise mye grønnsaker

Det er mye bra med grønnsaker! Dette er mat som er stappfull av vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter. Dessuten er det lite kalorier i grønnsaker.

Spiser du mer grønnsaker vil du få i deg bra med næringsstoffer, en bedre fordøyelse, og jevnere blodsukker.

Positive bieffekter av dette, er at du høyst sannsynlig vil føle deg bedre, få mer overskudd, bedre konsentrasjon, mindre søtsug, og ha lettere for å gå ned i vekt hvis det er målet.

En gulrot om dagen

Hvis du nå er overbevist om at det er lurt å spise mye grønnsaker, er neste skritt å finne ut hvordan du skal få i deg mer grønnsaker. Her bør du være så konkret som mulig.

Bestem deg for eksempel for å ta med deg en gulrot på jobb hver dag. Eller spander en juicepresse, og lag deg noen fargerike grønnsaksjuicer noen ganger i uken.

Små gjennomførbare endringer som kan ha mye å si fore helsen din!