Foto: Per Sollerman / Cappelen Damm

Dette er grøten som sier «ja, jeg vet det er vinter, men se, her er noe som kan minne deg på sommer». 

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse

Eller kanskje den bare sier «may the force be with you»? 

Oppskriften er hentet fra boken Grøt på ville veier.

Til 2 personer

Frøblanding:

  • 1 ss hver av gresskarkjerner, sesamfrø, hampefrø og solsikkefrø 
  • 1 klype salt
  • 1 ss finhakket mynte

Grøt:

  • 2 dl store havregryn, bland gjerne med spelt- og ruggryn 
  • 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 klype salt

Ferskenpynt:

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse
  • 1 fersken, delt i tynne skiver/ biter
  • 1 ss honning
  • 1 ss sitronsaft

Tilberedning:

Ha gryn i vann over natten. Lag gjerne ferskenen på forhånd og la den marinere i honning og sitron i kjøleskapet. Holder seg fint noen dager. Forbered frøblandingen først

Frøblanding: Ha alt i en tørr panne sammen med litt salt. Avkjøl. Ha i finhakket mynte.

Ferskenpynt: Ha skivene i en liten bolle og bland med honning og sitronsaft.

Grøt: Ha gryn, melk og vann i en kjele. Kok opp mens du rører. La det putre på middels til lav varme i ca. 5 minutter. Smak til med salt. 

Ved servering, legg på fersken og frøblanding

Tips! Server gjerne med flytende honning/ lønnesirup og yoghurt.