Sjekk grovhetsprosenten!
Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.
Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.
Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen. Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.
Brød er og blir en viktig del av det norske kostholdet, og nettopp derfor er det viktig at vi velger sunt og grovt brød.
En god regel er å velge brød som har så mye fiber og så høy grovhetsprosent som mulig. De aller fleste av oss får nemlig i seg altfor lite fiber.
Fiber er viktig for fordøyelsen, og gir dessuten en god metthet og et jevnt blodsukker. Dette virker positivt inn på overskudd, konsentrasjon, og vektregulering.
Les også: 5 gode grunner til å spise mer fiber
Forvirrende brødskala
De fleste brød merkes i dag med brødskala’n, en sirkel som sier noe om hvor mye hele korn, kli og sammalt mel det er i et brød. Jo større del av sirkelen som er farget, desto grovere er brødet.
Men det ikke alle vet, er at denne brødskalaen kan være litt misvisende. Det er nemlig slik at hvis et brød er mer enn 25 % grovt, blir 1/2 av sirkelen i brødskalaen skravert. Hvis brødet er mer enn 50 % grovt, blir 3/4 av brødskalasirkelen skravert. Et brød som du tror er 3/4 grovt (75 %), kan altså vise seg å bare være 51 % grovt.
Les også: Slik finner du det groveste brødet
Sjekk grovhetsprosent og fiberinnhold
Skal du virkelig være sikker på at du velger grovt nok, bør du derfor også ta en titt på brødets grovhetsprosent som står i varedeklarasjonen. Jo høyere grovhetsprosenten er, desto grovere er brødet. Hvis du vil ha et ordentlig grovt brød, bør du velge et som har en grovhetsprosent mellom 75 og 100.
Men det er også lurt å sjekke innholdet av fiber, ettersom et brød med høyere grovhetsprosent kan ha lavere mengde kostfiber enn et brød med lavere grovhetsprosent.
Grunnen til dette er at Brødskala’n gir en gradert vurdering av andelen sammalt mel og hele korn i brødet. Det kan hende at brød med høyere andel sammalt mel har mindre fiber enn brød med lavere fullkornsgrad fordi det er tilsatt fiber ut over det som kommer fra melet eller de hele kornene. Forskjellen kan også komme av at man har brukt forskjellige typer mel. For eksempel er fiberinnholdet høyere i rugmel enn i hvetemel.
Les mer om brødskalaen og fiberinnhold i brød her (ekstern lenke).
Skadelig med tilsatt gluten?
Gluten er en naturlig bestanddel (protein) i kornslagene hvete, bygg, rug, spelt, emmer og enkorn. Alt mel laget av disse kornslagene vil derfor inneholde gluten.
Gluten gjør at gjærbaksten hever seg. Gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Det fungerer også som et bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med.
Noen ganger tilsettes ekstra gluten i deig. Dette gjøres for å kunne lage et ekstra grovt brød med høyt innhold av fiber, og som like vel er luftig. For eksempel når vi baker brød med mye sammalt mel, bygg, rug, havre, frø el.
Noen mener at det er usunt for oss med for mye tilsatt gluten, men dette er foreløpig ikke dokumentert. Likevel har vi i denne testen valgt å ikke gi plusspoeng for høyt proteininnhold (noe vi pleier å gjøre), nettopp fordi et høyt proteininnhold også kan tyde på et høyt innhold av gluten.
Les også: Flere unngår gluten
Slik har vi gjort testen
I denne testen har vi sammenliknet et utvalg av brød som er merket "grovt" eller "ekstra grovt" som er å få kjøpt i de største butikkjedene.
For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av produktene, har vi sett på innhold av umettet fett, sukker, fiber, salt og grovhetsprosent. Fiber og grovhetsprosent teller dobbelt, ettersom dette er viktige faktorer for å avgjøre hvor sunt et brød egentlig er. Mye fiber, umettet fett og grovhetsprosent har trukket opp, mens innholdet av sukker og salt har trukket ned.
Smak er ikke en faktor i testen. Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best under.
Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at det beste får terningkast 6 og det dårligste terningkast 4. Vi har valgt å ikke gi lavere terningkast ettersom alle disse brødene er sunnere enn lysere typer brød. Et produkt som får terningkast 4 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter. Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 4 er dårlig, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.
Les også: Fakta og myter om brød
Testresultater
Goman Fiber&Frø
En av testens vinnere. Grovhetsprosent på 100, bra med fiber.
Energi: 1088 kJ (260 kcal)
Fett: 11,0 g
hvorav mettet fett: 1,2 g
Umettet fett: 9,8 g
Karbohydrater: 20,0 g
hvorav sukkerarter: 0,9 g
Fiber: 9,5 g
Protein: 16,0 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Goman Northug sportsbrød
En av testens vinnere. Grovhetsprosent på 100, bra med fiber.
Energi: 1056 kJ (251 kcal)
Fett: 5,2 g
hvorav mettet fett: 0,6 g
Umettet fett: 4,6 g
Karbohydrater: 33,0 g
hvorav sukkerarter: 1,9 g
Fiber: 9,4 g
Protein: 13,0 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Bakehuset 100% Grovt
En av testens vinnere. Grovhetsprosent på 100, bra med fiber.
Energi: 986 kJ (235 kcal)
Fett: 3,4 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 3,1 g
Karbohydrater: 36,9 g
hvorav sukkerarter: 1,7 g
Fiber: 8,4 g
Protein: 10,3 g
Salt: 0,6 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Goman Rug go'
En av testens vinnere. Grovhetsprosent på 100, bra med fiber.
Energi: 872 kJ (207 kcal)
Fett: 3,4 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 3,0 g
Karbohydrater: 32,0 g
hvorav sukkerarter: 1,2 g
Fiber: 9,5 g
Protein: 7,5 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Mesterbakeren Grovt&Godt Grovbrød
En av testens vinnere. Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 1028 kJ (244 kcal)
Fett: 3,5 g
hvorav mettet fett: 0,8 g
Umettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 37,4 g
hvorav sukkerarter: 1,7 g
Fiber: 7,8 g
Protein: 11,9 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 97 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Mesterbakeren Christiania Ekstra grov rustikk
En av testens vinnere. Grovhetsprosent på 100, bra med fiber.
Energi: 1018 kJ (242 kcal)
Fett: 3,1 g
hvorav mettet fett: 0,6 g
Umettet fett: 2,5 g
Karbohydrater: 38,2 g
hvorav sukkerarter: 2,4 g
Fiber: 8,3 g
Protein: 11,0 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Xtra Grovbrød
En av testens vinnere. Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 926 kJ (219 kcal)
Fett: 2,0 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 1,7 g
Karbohydrater: 39,0 g
hvorav sukkerarter: 1,4 g
Fiber: 7,5 g
Protein: 8,0 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 95 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
United Bakeries Ekstra grovt brød
En av testens vinnere. Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 856 kJ (205 kcal)
Fett: 5,1 g
hvorav mettet fett: 0,8 g
Umettet fett: 4,3 g
Karbohydrater: 30,0 g
hvorav sukkerarter: 3,8 g
Fiber: 9,4 g
Protein: 8,6 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 95 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: United Bakers Norway AS
Goman Grovt byggbrød
En av testens vinnere. Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 980 kJ (233 kcal)
Fett: 4,2 g
hvorav mettet fett: 0,5 g
Umettet fett: 3,7 g
Karbohydrater: 30,0 g
hvorav sukkerarter: 0,8 g
Fiber: 8,0 g
Protein: 15,0 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 79 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Mesterbakeren Christiania Dansk rugbrød
En av testens vinnere. Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 1098 kJ (260 kcal)
Fett: 10,4 g
hvorav mettet fett: 1,3 g
Umettet fett: 9,1 g
Karbohydrater: 29,2 g
hvorav sukkerarter: 2,7 g
Fiber: 6,8 g
Protein: 8,9 g
Salt: 1,2 g
Grovhetsprosent: 97 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Bakehuset Naturlig sunt grovbrød uten hele korn
Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 1019 kJ (243 kcal)
Fett: 3,4 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 3,1 g
Karbohydrater: 38,7 g
hvorav sukkerarter: 1,1 g
Fiber: 7,4 g
Protein: 10,5 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 89 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Mesterbakeren Grovbrød
Høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 990 kJ (234 kcal)
Fett: 2,0 g
hvorav mettet fett: 0,5 g
Umettet fett: 1,5 g
Karbohydrater: 40,3 g
hvorav sukkerarter: 1,4 g
Fiber: 7,3 g
Protein: 10,1 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 86 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Bakehuset Naturlig sunt Mors fullkorn
Ganske høy grovhetsprosent, bra med fiber.
Energi: 1054 kJ (252 kcal)
Fett: 4,5 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 4,1 g
Karbohydrater: 40,5 g
hvorav sukkerarter: 2,3 g
Fiber: 6,8 g
Protein: 9,0 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 72 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Goman Havrebrød
Grovhetsprosent på 100 men lavere fiberinnhold enn vinnerne.
Energi: 886 kJ (210 kcal)
Fett: 3,3 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 2,9 g
Karbohydrater: 30,0 g
hvorav sukkerarter: 0,9 g
Fiber: 5,1 g
Protein: 13,0 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra grov
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Bakehuset Naturlig sunt Havre fullkorn
Grovhetsprosent på 100 men lavere fiberinnhold enn vinnerne.
Energi: 246 kJ (1032 kcal)
Fett: 4,3 g
hvorav mettet fett: 0,5 g
Umettet fett: 3,8 g
Karbohydrater: 36,9 g
hvorav sukkerarter: 0,7 g
Fiber: 6,3 g
Protein: 11,6 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 100 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Goman Tindebrød
Ok grovhetsprosent, greit med salt, bra med fiber.
Energi: 1102 kJ (262 kcal)
Fett: 6,4 g
hvorav mettet fett: 0,8 g
Umettet fett: 5,6 g
Karbohydrater: 38,0 g
hvorav sukkerarter: 1,1 g
Fiber: 8,1 g
Protein: 9,4 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 61 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Bakehuset Naturlig sunt Spelt fullkorn
Ok grovhetsprosent, greit med salt, ok fiberinnhold.
Energi: 1139 kJ (272 kcal)
Fett: 6,4 g
hvorav mettet fett: 0,7 g
Umettet fett: 5,7 g
Karbohydrater: 37,3 g
hvorav sukkerarter: 0,9 g
Fiber: 6,0 g
Protein: 12,9 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 61 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Jacobs Kornbrød
Litt for lav grovhetprosent til å kunne kalles for et skikkelig grovbrød, men fiberinnholdet er ok.
Energi: 1006 kJ (241 kcal)
Fett: 8,4 g
hvorav mettet fett: 1,3 g
Umettet fett: 7,1 g
Karbohydrater: 32,5 g
hvorav sukkerarter: 1,0 g
Fiber: 7,0 g
Protein: 10,7 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 57 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: United Bakers Norway AS
Goman Sjiraffbrød
Ok grovhetsprosent, greit med salt, ok fiberinnhold.
Energi: 1015 kJ (240 kcal)
Fett: 2,7 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 2,3 g
Karbohydrater: 44,0 g
hvorav sukkerarter: 2,5 g
Fiber: 6,2 g
Protein: 7,4 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 63 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Mesterbakeren Grovt&Godt Bygg
Bra grovhetsprosent, mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 944 kJ (223 kcal)
Fett: 1,7 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 1,3 g
Karbohydrater: 38,1 g
hvorav sukkerarter: 1,1 g
Fiber: 5,8 g
Protein: 10,8 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 81 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Norgesbakeriet Havrebrød
Bra grovhetsprosent, mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1029 kJ (244 kcal)
Fett: 3,3 g
hvorav mettet fett: 0,6 g
Umettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 40,7 g
hvorav sukkerarter: 1,2 g
Fiber: 5,6 g
Protein: 10,1 g
Salt: 1,2 g
Grovhetsprosent: 82 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Norgesbakeriene Holding AS
Goman bakeriet Løvebrøl
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1103 kJ (261 kcal)
Fett: 3,6 g
hvorav mettet fett: 0,5 g
Umettet fett: 3,1 g
Karbohydrater: 46,0 g
hvorav sukkerarter: 1,5 g
Fiber: 6,0 g
Protein: 8,5 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 52 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Goman Kystbrød
Ok grovhetsprosent, men fiberinnholdet kunne vært høyere.
Energi: 989 kJ (234 kcal)
Fett: 2,7 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 2,3 g
Karbohydrater: 40,0 g
hvorav sukkerarter: 1,1 g
Fiber: 5,1 g
Protein: 10,0 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 61 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Norgesbakeriet Speltbrød
Ok grovhetsprosent, men fiberinnholdet kunne vært høyere.
Energi: 1162 kJ (276 kcal)
Fett: 6,4 g
hvorav mettet fett: 0,9 g
Umettet fett: 5,5 g
Karbohydrater: 40,4 g
hvorav sukkerarter: 1,7 g
Fiber: 6,2 g
Protein: 11,1 g
Salt: 1,2 g
Grovhetsprosent: 65 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Norgesbakeriene Holding AS
Mesterbakeren Hvete og rug
Ok grovhetsprosent, men fiberinnholdet kunne vært høyere.
Energi: 1019 kJ (241 kcal)
Fett: 2,9 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 2,5 g
Karbohydrater: 41,1 g
hvorav sukkerarter: 1,5 g
Fiber: 6,4 g
Protein: 9,6 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 67 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Mesterbakeren Grovt&Godt Junior
Ok grovhetsprosent, men fiberinnholdet kunne vært høyere.
Energi: 1022 kJ (242 kcal)
Fett: 2,1 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 1,7 g
Karbohydrater: 45,1 g
hvorav sukkerarter: 1,4 g
Fiber: 5,8 g
Protein: 7,8 g
Salt: 0,7 g
Grovhetsprosent: 69 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Mesterbakeren Grovt&Godt Spelt
Bra grovhetsprosent, mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1162 kJ (276 kcal)
Fett: 1,1 g
hvorav mettet fett: 0,9 g
Umettet fett: 0,2 g
Karbohydrater: 39,9 g
hvorav sukkerarter: 1,9 g
Fiber: 6,3 g
Protein: 10,9 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 76 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Mesterbakeren Grovt&Godt Havre
Bra grovhetsprosent, mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 997 kJ (236 kcal)
Fett: 3,1 g
hvorav mettet fett: 0,7 g
Umettet fett: 2,4 g
Karbohydrater: 39,4 g
hvorav sukkerarter: 5,5 g
Fiber: 5,5 g
Protein: 10,0 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 81 %
Kategori brødskala: Ekstra grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Mesterbakeren Pøbelbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 999 kJ (236 kcal)
Fett: 1,9 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 1,6 g
Karbohydrater: 43,3 g
hvorav sukkerarter: 1,6 g
Fiber: 5,4 g
Protein: 8,9 g
Salt: 0,6 g
Grovhetsprosent: 56 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Goman Superbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1061 kJ (251 kcal)
Fett: 3,6 g
hvorav mettet fett: 0,6 g
Umettet fett: 3,0 g
Karbohydrater: 44,0 g
hvorav sukkerarter: 1,3 g
Fiber: 5,5 g
Protein: 8,0 g
Salt: 0,9 g
Grovhetsprosent: 51 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Mesterbakeren Kneipp
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1004 kJ (237 kcal)
Fett: 1,7 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 1,4 g
Karbohydrater: 45,0 g
hvorav sukkerarter: 1,5 g
Fiber: 5,1 g
Protein: 8,0 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 54 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Mesterbakeren Steinovnsbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1118 kJ (265 kcal)
Fett: 3,0 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 47,8 g
hvorav sukkerarter: 3,0 g
Fiber: 5,5 g
Protein: 8,8 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 51 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Bakehuset Fjellbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1051 kJ (251 kcal)
Fett: 3,2 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 2,9 g
Karbohydrater: 43,7 g
hvorav sukkerarter: 0,7 g
Fiber: 5,0 g
Protein: 8,8 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 52 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
First Price Kneipp
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1051 kJ (251 kcal)
Fett: 2,8 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 2,5 g
Karbohydrater: 44,4 g
hvorav sukkerarter: 0,7 g
Fiber: 5,2 g
Protein: 9,0 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 53 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Norgesbakeriet Grovbrød klassikeren
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1043 kJ (248 kcal)
Fett: 4,8 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 4,4 g
Karbohydrater: 39,3 g
hvorav sukkerarter: 1,1 g
Fiber: 5,6 g
Protein: 8,9 g
Salt: 1,2 g
Grovhetsprosent: 55 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Norgesbakeriene Holding AS
Pågen Kjernesunt rugbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1000 kJ (240 kcal)
Fett: 3,0 g
hvorav mettet fett: 0,4 g
Umettet fett: 2,6 g
Karbohydrater: 38,0 g
hvorav sukkerarter: 3,5 g
Fiber: 6,5 g
Protein: 12,0 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 57 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Pågen AB Sverige
Bakehuset Kneipp
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1074 kJ (256 kcal)
Fett: 3,4 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 3,1 g
Karbohydrater: 42,9 g
hvorav sukkerarter: 1,4 g
Fiber: 5,4 g
Protein: 10,4 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 58 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Mesterbakeren Christiania Energibrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1283 kJ (305 kcal)
Fett: 9,9 g
hvorav mettet fett: 1,6 g
Umettet fett: 8,3 g
Karbohydrater: 40,4 g
hvorav sukkerarter: 4,0 g
Fiber: 4,9 g
Protein: 11,1 g
Salt: 1,2 g
Grovhetsprosent: 52 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Bakehuset Flerkorn
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1125 kJ (269 kcal)
Fett: 5,7 g
hvorav mettet fett: 0,6 g
Umettet fett: 5,1 g
Karbohydrater: 39,8 g
hvorav sukkerarter: 2,7 g
Fiber: 5,5 g
Protein: 11,5 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 54 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Bakehuset Grovt landbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1045 kJ (250 kcal)
Fett: 2,8 g
hvorav mettet fett: 0,2 g
Umettet fett: 2,6 g
Karbohydrater: 44,1 g
hvorav sukkerarter: 1,3 g
Fiber: 5,2 g
Protein: 8,8 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 54 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Bakehuset Julius favorittbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1036 kJ (247 kcal)
Fett: 3,1 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 2,8 g
Karbohydrater: 43,6 g
hvorav sukkerarter: 1,8 g
Fiber: 5,2 g
Protein: 8,7 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 56 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Bakehuset Rugkorn
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1064 kJ (254 kcal)
Fett: 3,3 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 3,0 g
Karbohydrater: 42,0 g
hvorav sukkerarter: 2,4 g
Fiber: 5,4 g
Protein: 10,9 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 57 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Bakehuset Birkebeinerbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1050 kJ (251 kcal)
Fett: 3,0 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 44,2 g
hvorav sukkerarter: 1,8 g
Fiber: 5,7 g
Protein: 8,1 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 58 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Bakers AS
Norgesbakeriet Josefines
Ok grovhetsprosent, men fiberinnholdet kunne vært høyere.
Energi: 1020 kJ (241 kcal)
Fett: 2,2 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 1,9 g
Karbohydrater: 44,1 g
hvorav sukkerarter: 1,4 g
Fiber: 5,3 g
Protein: 8,6 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 60 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Norgesbakeriene Holding AS
Mesterbakeren Christiania sammenbakt grovbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1070 kJ (253 kcal)
Fett: 3,4 g
hvorav mettet fett: 0,7 g
Umettet fett: 2,7 g
Karbohydrater: 43,4 g
hvorav sukkerarter: 2,2 g
Fiber: 5,6 g
Protein: 9,5 g
Salt: 1,1 g
Grovhetsprosent: 54 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Mesterbakeren AS
Nærbakst Tradisjonelt norsk brød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 923 kJ (218 kcal)
Fett: 1,5 g
hvorav mettet fett: 0,2 g
Umettet fett: 1,3 g
Karbohydrater: 42,0 g
hvorav sukkerarter: 1,5 g
Fiber: 5,8 g
Protein: 7,9 g
Salt: 1,2 g
Grovhetsprosent: 55 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Nærbakst AS
Goman Norsk grovbrød
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1032 kJ (244 kcal)
Fett: 2,6 g
hvorav mettet fett: 0,5 g
Umettet fett: 2,1 g
Karbohydrater: 44,0 g
hvorav sukkerarter: 3,7 g
Fiber: 5,4 g
Protein: 8,9 g
Salt: 0,8 g
Grovhetsprosent: 57 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Goman Bakeriet AS
Din Baker Skibrødet
Ikke spesielt høy grovhetsprosent, og fiberinnholdet kunne også vært høyere.
Energi: 1034 kJ (245 kcal)
Fett: 2,1 g
hvorav mettet fett: 0,3 g
Umettet fett: 1,8 g
Karbohydrater: 45,5 g
hvorav sukkerarter: 3,0 g
Fiber: 5,2 g
Protein: 8,5 g
Salt: 1,0 g
Grovhetsprosent: 53 %
Kategori brødskala: Grovt
Produsent/distributør: Din Baker AS