Testresultater
Odense Marsipan ekstra grov
Dobbelt så mye mandler og halvparten så mye sukker som taperne.
Energi: 1949 kJ (466 kcal)
Fett: 29,0 g
Mettet fett: 2,2 g
Karbohydrater: 37,0 g
hvorav sukker: 32,0 g
Protein: 12,0 g
Mandler: 57 %
Produsent/distributør: Odense Marcipan
Odense Ekte marsipan
Dobbelt så mye mandler og halvparten så mye sukker som taperne.
Energi: 1943 kJ (464 kcal)
Fett: 26,0 g
Mettet fett: 1,9 g
Karbohydrater: 44,0 g
hvorav sukker: 41,0 g
Protein: 11,0 g
Mandler: 50 %
Produsent/distributør: Odense Marcipan
Odense Marcipan kokos
Greit med sukker, ikke spesielt mye mandler.
Energi: 1891 kJ (452 kcal)
Fett: 27,0 g
Mettet fett: 13,0 g
Karbohydrater: 41,0 g
hvorav sukker: 34,0 g
Protein: 7,0 g
Mandler: 25 %
Produsent/distributør: Odense Marcipan
Eldorado Marsipan
Mye sukker, lite mandler.
Energi: 1769 kJ (420 kcal)
Fett: 10,5 g
Mettet fett: 0,8 g
Karbohydrater: 73,2 g
hvorav sukker: 57,6 g
Protein: 6,6 g
Mandler: 22 %
Produsent/distributør: Unil AS
Coop Marsipan
Mye sukker, lite mandler.
Energi: 1789 kJ (424 kcal)
Fett: 11,0 g
Mettet fett: 1,0 g
Karbohydrater: 76,0 g
hvorav sukker: 62,0 g
Protein: 4,6 g
Mandler: 25 %
Produsent/distributør: Caldic Sweden AB
REMA 1000 Marsipan
Mye sukker, lite mandler.
Energi: 1772 kJ (421 kcal)
Fett: 12,0 g
Mettet fett: 0,9 g
Karbohydrater: 71,0 g
hvorav sukker: 56,0 g
Protein: 6,0 g
Mandler: 25 %
Produsent/distributør: Scandibaker
Eldorado Marsipan
Veldig mye sukker, lite mandler.
Energi: 1764 kJ (419 kcal)
Fett: 11,6 g
Mettet fett: 0,8 g
Karbohydrater: 71,0 g
hvorav sukker: 70,8 g
Protein: 5,5 g
Mandler: 22 %
Produsent/distributør: Unil AS
Odense Blød figurmarcipan
Veldig mye sukker, lite mandler.
Energi: 1767 kJ (422 kcal)
Fett: 12,0 g
Mettet fett: 0,9 g
Karbohydrater: 73,0 g
hvorav sukker: 64,0 g
Protein: 4,9 g
Mandler: 23 %
Produsent/distributør: Odense Marcipan
Odense Ekte hvid marcipan
Veldig mye sukker, lite mandler.
Energi: 1802 kJ (430 kcal)
Fett: 13,0 g
Mettet fett: 1,0 g
Karbohydrater: 72,0 g
hvorav sukker: 69,0 g
Protein: 5,2 g
Mandler: 25 %
Produsent/distributør: Odense Marcipan
Foto: Erik Helgeneset
Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.
Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.
Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen. Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.