Testresultater
Prior Favorittkylling Kyllingkjøttdeig
Lite salt, bra med protein og lite mettet fett.
Energi: 624 kJ (149 kcal)
Fett: 8,6 g
Mettet fett: 2,4 g
Umettet fett: 6,2 g
Karbohydrater: 0 g
Protein: 18,0 g
Salt: 0,2 g
Produsent/distributør: Nortura SA
Meny Kyllinggården kyllingkjøttdeig
Lite salt, bra med protein og lite mettet fett.
Energi: 624 kJ (149 kcal)
Fett: 8,6 g
Mettet fett: 2,4 g
Umettet fett: 6,2 g
Karbohydrater: 0 g
Protein: 18,0 g
Salt: 0,2 g
Produsent/distributør: Prior
First Price Kyllingkjøttdeig
Lite salt, litt mindre protein og mer mettet fett enn vinnerne.
Energi: 641 kJ (154 kcal)
Fett: 9,5 g
Mettet fett: 3,2 g
Umettet fett: 6,3 g
Karbohydrater: 0 g
Protein: 17,0 g
Salt: 0,2 g
Produsent/distributør: Unil AS
Coop Kjøttdeig av kylling
Lite salt, litt mindre protein og mer mettet fett enn vinnerne.
Energi: 642 kJ (154 kcal)
Fett: 9,5 g
Mettet fett: 3,2 g
Umettet fett: 6,3 g
Karbohydrater: 0 g
Protein: 17,0 g
Salt: 0,2 g
Produsent/distributør: Den Stolte Hane AS
Solvinge Norsk Hubbard kjøttdeig av kylling
Mer salt enn vinnerne, men bra med protein og lite mettet fett.
Energi: 597 kJ (143 kcal)
Fett: 7,4 g
Mettet fett: 2,0 g
Umettet fett: 5,4 g
Karbohydrater: 0 g
Protein: 19,0 g
Salt: 1,1 g
Produsent/distributør: Norsk Kylling AS
REMA 1000 Prima Kjøttdeig av kylling
Mer salt enn vinnerne, men lite mettet fett.
Energi: 548 kJ (131 kcal)
Fett: 7,3 g
Mettet fett: 2,1 g
Umettet fett: 5,2 g
Karbohydrater: 0 g
Protein: 16,4 g
Salt: 1,2 g
Produsent/distributør: Norsk Kylling AS
Foto: Erik Helgeneset
Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.
Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.
Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen. Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.