Foto: Erik Helgeneset

Stor forskjell på sukkerinnholdet.

Yoghurt med topping kan være et sunt og godt lite måltid, enten du spiser det som mellommåltid, eller når du skal få i deg en rask frokost og ikke er så veldig sulten.

Meieriprodukter hver dag

Yoghurt og andre meieriprodukter er en god kilde til protein. Protein fra meieriprodukter har dessuten vist seg å være optimal for restitusjon etter trening.

Meieriprodukter er dessuten vår viktigste kilde til kalsium og jod, to næringsstoffer som en del av oss får i seg for lite av. Så det er absolutt plass til en yoghurt om dagen. Det gjelder bare å styre unna de som inneholder veldig mye sukker.

Melk og myter

Sjekk sukker og protein

Noen av yoghurtene i denne testen inneholder forholdsvis mye sukker, disse kan være grei mat hvis du trenger rask energi, for eksempel etter en treningsøkt de du skal fylle på karbohydratlagrene dine. Skal du derimot tenke vekt og helse, kan det være lurt å gå for en yoghurt som inneholder mindre sukker. Ta gjerne en titt på proteininnholdet også. Protein metter godt, så hvis du vil ha en yoghurt som metter litt så er det lurt å velge en type som inneholder bra med protein.

Kosthold for deg som skal ned i vekt

Slik har vi gjort testen

I denne testen har vi sett på yoghurtenes innhold av mettet fett, sukker, og protein. Vi skulle gjerne også sett på innholdet av kalsium og fiber, men ikke alle produsentene har oppgitt dette i sine produkter. Lite sukker og mettet fett har trukket opp, det samme har mye protein. Vi har latt mettet fett bare telle halvparten av sukker og protein ettersom ingen av disse produktene inneholder så mye fett.

Smak er ikke en faktor i testen, men du kan stemme på den du liker best under.

Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at det sunneste får terningkast 6. Vi har ikke gitt lavere terningkast enn terningkast 3, ettersom ingen av produktene i denne testen kan sies å være direkte usunne. Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter. Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 3 er direkte dårlig, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.

{advpoll id="0" view_result="0" width="0" position="center"}