Lite kalorier, men mye sukker.
Kokosboller var 80- og 90- tallets slankegodteri. En av grunnene til dette kan være at kokosboller gir relativt få kalorier i forhold til volum, rett og slett fordi de er fulle av luft.
Grunnen til at kokosboller kanskje ikke er like populært i dag, er at de inneholder mye sukker og stivelse som er det vi kaller for raske karbohydrater. Et unntak er vinneren av denne testen som er tilsatt søtstoff og inneholder minimalt med sukker.
Skal du ned i vekt eller ønsker å holde vekten stabil, er det lurt å begrense inntaket av raske karbohydrater. Velg heller det vi kaller for grovkarbomat, mat som inneholder mer av de langsomme karbohydratene samtidig som den er rik på næringsstoffer.
Greit å vite om karbohydrater, vekt og blodsukker
Inneholder palmeolje
Alle kokosbollene i denne testen inneholder palmeolje. En viss mengde palmeolje er greit, men både fordi palmeolje er rik på den kolesteroløkende fettsyren palmitinsyre, og fordi bruken av palmeolje truer miljøet, er dette en type fett vi bør kutte ned på. I løpet av de siste årene har produsentene byttet ut palmeolje med annet fett i veldig mange produkter. Men noen produkter inneholder fremdeles palmeolje, deriblant kokosboller.
Fri for melk og gluten
En fordel med kokosboller er at alle er glutenfrie. De aller fleste er også fri for melk og laktose. Dette er helt klart en fordel for de som ikke tåler melk og gluten.
En kokosbolle er grei kosemat en gang iblant for alle oss andre også, men tenk på det som godteri, ikke som "sunn snacks" slik noen har en tendens til å gjøre.
Slik har vi gjort testen
I denne testen har vi gjort en vurdering av næringsinnholdet i kokosboller som er å få kjøpt i de største matvarekjedene. Vi har sammenliknet innhold av kalorier, sukker, mettet fett og protein. Mye protein trekker opp, mens mye kalorier, sukker og mettet fett trekker ned. Smak er ikke en faktor i testen, men du kan stemme på hvilken du syns smaker best.