Skal du tenke sunnhet, bør du gå for pasta som er laget av 100 % fullkorn. Flere av pastatypen i denne testen inneholder bare 50 % fullkorn, selv om de heter fullkornspasta.
Testresultater
Sopps Fullkornspasta med bønner fusilli
Inneholder 70 % fullkorn, men bra med fiber. Mer proteint enn de andre typene siden den inneholder bønner.
Energi: 1450 kJ (350 kcal)
Fett: 2,8 g
Mettet fett: 0,6 g
Karbohydrater: 59 g
Sukker: 3,8 g
Kostfiber: 9 g
Protein: 16 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 70 %
Produsent/distributør: Lantmännen Cerealia AS
REMA 1000 Penne fullkorn
100 % fullkorn og bra med fiber.
Energi: 1462 kJ (346 kcal)
Fett: 3,2 g
Mettet fett: 0,5 g
Karbohydrater: 63 g
Sukker: 4,4 g
Kostfiber: 8,6 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: REMA 1000 AS
REMA 1000 Spagetti fullkornpasta
100 % fullkorn og bra med fiber.
Energi: 1465 kJ (346 kcal)
Fett: 3,2 g
Mettet fett: 0,7 g
Karbohydrater: 63 g
Sukker: 4,4 g
Kostfiber: 8,6 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: REMA 1000 AS
Barilla Fullkorn spaghetti
100 % fullkorn, men litt mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1466 kJ (347 kcal)
Fett: 2,5 g
Mettet fett: 0,5 g
Karbohydrater: 64 g
Sukker: 3,5 g
Kostfiber: 8 g
Protein: 13 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: Barilla G. eR. Fratelli
Coop Økologisk penne fullkorn
100 % fullkorn, men mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1407 kJ (333 kcal)
Fett: 2,5 g
Mettet fett: 0,4 g
Karbohydrater: 62 g
Sukker: 1,6 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 12 g
Salt: 0,01 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: Coop Trading AS
Eldorado Fusilli fullkorn
100 % fullkorn, men mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1480 kJ (350 kcal)
Fett: 2,2 g
Mettet fett: 0,4 g
Karbohydrater: 67 g
Sukker: 3,2 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: Unil AS
Eldorado Økologisk fusilli fullkornspasta
100 % fullkorn, men mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1480 kJ (350 kcal)
Fett: 2,2 g
Mettet fett: 0,4 g
Karbohydrater: 67 g
Sukker: 3,2 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: Unil AS
Eldorado Økologisk spaghetti fullkornspasta
100 % fullkorn, men mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1480 kJ (350 kcal)
Fett: 2,2 g
Mettet fett: 0,4 g
Karbohydrater: 67 g
Sukker: 3,2 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: Unil AS
Sopps Fullkornspasta penne
Bare 50 % fullkorn, og mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1450 kJ (350 kcal)
Fett: 2 g
Mettet fett: 0,5 g
Karbohydrater: 65 g
Sukker: 3 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 14 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 55 %
Produsent/distributør: Lantmännen Cerealia AS
Sopps Fullkornspasta spaghetti
Bare 50 % fullkorn, og mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1450 kJ (350 kcal)
Fett: 2 g
Mettet fett: 0,5 g
Karbohydrater: 65 g
Sukker: 3 g
Kostfiber: 7 g
Protein: 14 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 55 %
Produsent/distributør: Lantmännen Cerealia AS
Coop Økologisk spaghetti fullkorn
100 % fullkorn, men lmindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1403 kJ (332 kcal)
Fett: 2,5 g
Mettet fett: 0,4 g
Karbohydrater: 62 g
Sukker: 1,6 g
Kostfiber: 6,5 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 100 %
Produsent/distributør: Coop Trading AS
Sopps Cellentani ekstra fiber
Bare 50 % fullkorn, og mindre fiber enn vinnerne.
Energi: 1450 kJ (350 kcal)
Fett: 2 g
Mettet fett: 0,5 g
Karbohydrater: 65 g
Sukker: 3 g
Kostfiber: 6 g
Protein: 13 g
Salt: 0 g
Fullkorn + bønner: 0 %
Produsent/distributør: Lantmännen Cerealia AS
Foto: Erik Helgeneset
Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.
Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.
Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen. Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.