Foto: Erik Helgeneset

Det finnes etter hvert mange typer syrnet melk i meierihyllene.

Testresultater

Økologisk tjukkmjølk

rorosmeieriet-tjukkmjolk

God kilde til protein, lite sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning6

Energi: 189 kJ (45 kcal)
Fett: 1.5 g
Mettet fett: 1 g
Karbohydrater: 4.5 g
Sukker: 4.5 g
Protein: 3.5 g
Melkesyrebakterier: Rørosmeieriets tettekultur
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Rørosmeieriet

Kefir

rorosmeieriet-kefir

God kilde til protein, lite sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning6

Energi: 235 kJ (56 kcal)
Fett: 3 g
Mettet fett: 1.9 g
Karbohydrater: 4 g
Sukker: 4 g
Protein: 3.3 g
Melkesyrebakterier: Økologisk kefirkultur
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Rørosmeieriet

Kulturmjølk

tine-kulturmjolk

God kilde til protein, lite sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning6

Energi: 228 kJ (54 kcal)
Fett: 2.6 g
Mettet fett: 1.6 g
Karbohydrater: 4.4 g
Sukker: 4.4 g
Protein: 3.3 g
Melkesyrebakterier: Melkesyrekultur
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Biola naturell, laktosefri

tine-biola_naturell

God kilde til protein, lite sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning6

Energi: 173 kJ (41 kcal)
Fett: 1 g
Mettet fett: 0.8 g
Karbohydrater: 4.8 g
Sukker: 4.8 g
Protein: 3.3 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff:
Vitamin D: 0.9 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Tine Skumma kulturmjølk

tine-skumma_kulturmjolk

God kilde til protein, lite sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning6

Energi: 139 kJ (33 kcal)
Fett: 0.4 g
Mettet fett: 0.3 g
Karbohydrater: 4.1 g
Sukker: 4.1 g
Protein: 3.2 g
Melkesyrebakterier: Melkesyrekultur
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Biola rødbete, eple & lime, laktosefri

tine-biola_rodbete_eple_lime

God kilde til protein, inneholder mer sukker enn naturell syrnet melk. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 196 kJ (46 kcal)
Fett: 0.9 g
Mettet fett: 0.7 g
Karbohydrater: 6.5 g
Sukker: 6.4 g
Protein: 3.1 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff:
Vitamin D: 0.8 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Økologisk syrna blå, fettfri

rorosmeieriet-syrna_bla

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 197 kJ (47 kcal)
Fett: 0.1 g
Mettet fett: 0.1 g
Karbohydrater: 8.1 g
Sukker: 8.1 g
Protein: 3.3 g
Melkesyrebakterier: Rørosmeieriets tettekultur
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Rørosmeieriet

Kefir mango & appelsin

q-kefir_mango_appelsin

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 260 kJ (62 kcal)
Fett: 1.8 g
Mettet fett: 1.3 g
Karbohydrater: 8.3 g
Sukker: 7.9 g
Protein: 3 g
Melkesyrebakterier: Kefirkultur (15 unike melkesyrebakterier)
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Q meieriene

Kefir blåbær & solbær

q-kefir_blabaer_solbaer

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 260 kJ (62 kcal)
Fett: 1.8 g
Mettet fett: 1.3 g
Karbohydrater: 8.5 g
Sukker: 8.2 g
Protein: 3 g
Melkesyrebakterier: Kefirkultur (15 unike melkesyrebakterier)
Søtstoff:
Vitamin D: - mikrogr
Produsent/distributør: Q meieriene

Biola jordbær & rabarbra, uten tilsatt sukker

tine-biola_jordbaer_rabarbra

God kilde til protein. Tilsatt søtstoff. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 142 kJ (33 kcal)
Fett: 0.1 g
Mettet fett: 0 g
Karbohydrater: 4.8 g
Sukker: 4.5 g
Protein: 3.2 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff: Aspartam, Acesulfam K
Vitamin D: 0.8 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Biola bringebær

tine-biola_brinebaer

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 215 kJ (50 kcal)
Fett: 0.1 g
Mettet fett: 0 g
Karbohydrater: 9.1 g
Sukker: 9.1 g
Protein: 3.2 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff:
Vitamin D: 0.8 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Biola blåbær

tine-biola_blabaer

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 214 kJ (50 kcal)
Fett: 0.1 g
Mettet fett: 0 g
Karbohydrater: 9.5 g
Sukker: 9.4 g
Protein: 3 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff:
Vitamin D: 0.8 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Biola melon & pasjonsfrukt, laktosefri

tine-biola_melon_pasjonsfrukt

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 213 kJ (50 kcal)
Fett: 0.1 g
Mettet fett: 0 g
Karbohydrater: 9.3 g
Sukker: 9.2 g
Protein: 3.1 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff:
Vitamin D: 0.8 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Biola jordbær

tine-biola_jordbaer

God kilde til protein, men en del sukker. Inneholder aktive melkesyrebakterier.

terning4

Energi: 220 kJ (52 kcal)
Fett: 0.1 g
Mettet fett: 0 g
Karbohydrater: 9.7 g
Sukker: 9.4 g
Protein: 3.1 g
Melkesyrebakterier: Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG
Søtstoff:
Vitamin D: 0.8 mikrogr
Produsent/distributør: Tine SA

Foto: Erik Helgeneset
Næringsinnhold per 100 gEnergi, kJEnergi, kcalFett, gMettet fett, gKarbohydrater, gSukker, gProtein, gMelkesyrebakterierSøtstoffVitamin D, mikrogr
Økologisk tjukkmjølk, Rørosmeieriet 189 45 1.5 1 4.5 4.5 3.5 Rørosmeieriets tettekultur -
Kefir, Rørosmeieriet 235 56 3 1.9 4 4 3.3 Økologisk kefirkultur -
Kulturmjølk, Tine SA 228 54 2.6 1.6 4.4 4.4 3.3 Melkesyrekultur -
Biola naturell, laktosefri, Tine SA 173 41 1 0.8 4.8 4.8 3.3 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG 0.9
Tine Skumma kulturmjølk, Tine SA 139 33 0.4 0.3 4.1 4.1 3.2 Melkesyrekultur -
Biola rødbete, eple & lime, laktosefri, Tine SA 196 46 0.9 0.7 6.5 6.4 3.1 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG 0.8
Økologisk syrna blå, fettfri, Rørosmeieriet 197 47 0.1 0.1 8.1 8.1 3.3 Rørosmeieriets tettekultur -
Kefir mango & appelsin, Q meieriene 260 62 1.8 1.3 8.3 7.9 3 Kefirkultur (15 unike melkesyrebakterier) -
Kefir blåbær & solbær, Q meieriene 260 62 1.8 1.3 8.5 8.2 3 Kefirkultur (15 unike melkesyrebakterier) -
Biola jordbær & rabarbra, uten tilsatt sukker, Tine SA 142 33 0.1 0 4.8 4.5 3.2 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG Aspartam, Acesulfam K 0.8
Biola bringebær, Tine SA 215 50 0.1 0 9.1 9.1 3.2 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG 0.8
Biola blåbær, Tine SA 214 50 0.1 0 9.5 9.4 3 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG 0.8
Biola melon & pasjonsfrukt, laktosefri, Tine SA 213 50 0.1 0 9.3 9.2 3.1 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG 0.8
Biola jordbær, Tine SA 220 52 0.1 0 9.7 9.4 3.1 Lactobacillus A + Lactobacillus B + LGG 0.8

Testen er utført av ernæringsfysiologer i Bramat. Opplysningen til testene hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker.

Når det er nødvendig henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.

Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdater forpakningen. Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.