Mange knekkebrød inneholder mer fiber og fullkorn enn brød. Men velger du taperne av denne testen, får du i deg minimalt med fiber. Det blir nesten som å spise en skive loff.
Det gjelder altså å velge de riktige typene når du kjøper knekkebrød.
I denne testen har vi sammenliknet næringsinnholdet i «vanlige knekkebrød». Hvis du har lyst til å se en test av «hjemmebakte knekkebrød», så finner du det her.
Kjør på med fiber
Fiber og fullkorn er bra for helsa, og derfor bør du velge så grovt brød og knekkebrød som mulig. Ifølge anbefalingene bør vi få i oss 35-40 gram fiber per dag. Mange får i seg langt mindre enn dette.
Det er mange grunner til at det er lurt å spise mye fiber. Fiber er bra for fordøyelsen, gir en god metthetsfølelse og jevnere blodsukker som har en positiv innvirkning på overskudd, prestasjon, og vektregulering. Nok fiber har dessuten vist seg å redusere risikoen for en rekke livsstilssykdommer.
Bytter du ut fint eller halvgrovt brød, med brød eller knekkebrød som har et høyt fiberinnhold, kan du øke fiberinntaket ditt betydelig. Er du i tillegg bevisst på å spise bra med frukt og grønt, og gjerne også belgfrukter og poteter, kan du være ganske sikker på at du får i deg nok fiber.
Derfor bør du spise fiber og fullkorn
Slik har vi gjort testen
I denne testen har vi sammenliknet et utvalg knekkebrød. Utvalget ble foretatt etter hva som var tilgjengelig i de butikkene vi besøkte.
For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av knekkebrødene, har vi sett på innhold av sukker, umettet fett, fiber, salt og knekkebrødenes grovhetsprosent. Sukker og salt har trukket ned i denne testen, mens et høyt innhold av fiber, umettet fett og en høy grovhetsprosent har trukket opp.
Fordi knekkebrød kan være en veldig god kilde til fiber og fullkorn, og fiber er noe de fleste av oss bør spise mer av, har vi latt knekkebrødenes innhold av fiber og grovhetsprosent telle dobbelt opp.
I denne testen har vi valgt å gi terningkast 3 til 6, der 6 er de som vi mener er sunnest.