Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Supergod pastarett som må prøves!

Denne retten pleier å falle i smak hos hele familien. Liker ikke barna sjampinjong, så ta bort soppen fra barnas porsjon. Resten av retten kommer de garantert til å like!

Fremgangsmåte

Skjær sjampinjongen i skiver. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek sjampinjongene. Press over saften av ½ sitron mens sjampinjongene steker.

Klipp opp spekeskinke og ha nedi pannen sammen med sjampinjong. Ha over buljong og la blandingen putre til all væsken har fordampet. Imens koker du spagetti og lager resten av sausen: Ha litt olje i en gryte eller stekepanne, finhakk hvitløken og ha nedi pannen. La den surre kort før du heller over matfløte. La sausen småputre på sva varme til den har fått en tykk og kremaktig konsistens.

Samtidig koker du opp vann med litt salt, og har nedi fersk spinat. Når spagetti, spekeskinke, fløtesaus og spinat er ferdig, blandes alt sammen i et stort fat, eller på en tallerken til hver. Pynt gjerne med basilikum.

Tips: Til denne retten smaker det godt med litt revet parmesan.

Næringsberegning *
Kcal 735
Fett 29,3 g
herav mettet fett 13,7 g
Karbohydrater 86,2 g
herav sukkerarter 3,1 g
Fiber 11,8 g
Protein 30,7 g
Salt 3,4 g
* utregnet for en porsjon

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1 pk fullkornspagetti
  • 1 pose fersk spinat
  • 2 ss olje
  • 100-200 g spekeskinke
  • 8-10 store sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ terning buljong blandet i 2 dl vann
  • 2-3 dl matfløte
  • Saften av ½-1 sitron
  • Salt + pepper
  • Basilikum

Oppskriften er laget for LHL av Cathrine Borchsenius

Logg inn

Annonse:

DIN UKE

Oppskrifter