Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Tomat og basilikum er gode smaker som passer godt til torsk.

Denne oppskriften har få ingredienser så den er lett å lage. Den kan fort bli en hverdagsfavoritt.

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 150 °C.

Skjær torskefileten i biter.

Skrell og kok potet møre i usaltet vann, og skjær i skiver.

Saus:
Skjær sjalottløk og hvitløk i skiver, og surr i olivenolje til løken er myk.

Rør inn tomatpuré og la den surre godt.

Tilsett hermetiske tomater og oliven, og la sausen koke i 5 minutter.

Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og vend inn basilikumblader.
Legg torsk, potet og saus lagvis i en smurt ildfast form, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Næringsberegning *
Kcal 464
Fett 19,3 g
herav mettet fett 2,7 g
Karbohydrater 26,4 g
herav sukkerarter 9,2 g
Fiber 4,7 g
Protein 44,2 g
Salt 1,3 g
* utregnet for en porsjon
Kilde: Godfisk.no

Antall porsjoner: 4

Ingredienser

  • 600 g torskefilet
  • 400 g potet

SAUS:

  • 2 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts tomatpuré
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 20 stk oliven, grønn
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 dl basilikum, frisk
  • salt og pepper

Logg inn

Annonse:

DIN UKE

Oppskrifter