Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Bra påfyll etter trening.

At sjokolademelk er sunt er kanskje å dra det litt langt, men egentlig ikke likevel. Det gjelder bare å velge riktig sjokolademelk til riktig bruk!

Tar du en titt på Bramat´s siste test av sjokolademelk, ser du at det er en tydelig vinner: Styrk! Og at denne er vinneren av testen er ikke så rart, dette er jo egentlig bare vanlig melk med enda litt mer kalsium og protein og litt sjokolademelk.

Sunt med melk

Melk gir oss viktig påfyll av kalsium og jod, to næringsstoffer som mange av oss får for lite av. Proteinet i melk er ekstra gunstig for deg som trener, fordi det inneholder mye av den forgreinede aminosyren leucin som har vist seg å være spesielt gunstig for vedlikehold og oppbygning av muskelmasse.

Melk etter trening er altså ikke så dumt. Men etter trening trenger du både karbohydrater og protein. Og det er her sjokolademelken kommer inn. I mange sjokolademelker er det nemlig mer sukker enn vanlig melk. Dermed får du både karbohydrater og protein.

En ½ liter sjokolademelk etter trening

En halv liter vanlig melk inneholder 16,5 g protein og 23,5 g karbohydrater. Dette er omtrent nok til å dekke det anbefalte proteininntaket etter trening, og gir et godt bidrag av karbohydrater. Sjokolademelk inneholder like mye protein, men dobbelt så mye karbohydrater.

Drikker du en halv liter sjokolademelk og tillegg et par brødskiver, et par bananer, eller en porsjon frokostblanding, kan du være sikker på at du har fått i deg det du trenger av både karbohydrater og protein etter treningen.

Grunnlaget for en optimal restitusjon, og dermed en skikkelig bra treningsøkt neste gang du trener, er dermed lagt.

Logg inn

DIN UKE

Oppskrifter