>Slik blir du kvitt pondusen.

Lyst til å gå ned noen kilo? Da kan du bli med Vi Menns journalist Peter Nagy på vårens slankekur. Ikke bare skal han bli kvitt den ekstra magen, han skal også trene såpass mye at det vil gi resultater både på muskler og kondisjon.

Med hjelp fra damene

Som mange andre, har Peter to problemer; Han spiser for mye, og beveger seg for lite, noe som gjør at vekten går gradvis oppover. Denne trenden skal vi snu!
Med seg på laget har Peter PT Siri Torgersen (Elixia) og ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius (BraMat.no), som skal gi ham tips, råd og oppfølging helt frem til sommeren.

Den store styrkeprøven

Ofte kan det være lurt å ha et mål for en slankekur, som å passe inn i en bukse som har blitt for trang, gå ned et visst antall kilo før en begivenhet, eller som Peter; komme i bedre form og få en lettere kropp før sommeren. Da skal han nemlig sykle Birken.

- Birken er en motivasjonsfaktor, men nesten like viktig er det å kunne gå på stranden uten å holde inn magen til jeg blir blå i trynet sier Peter.

Han har aldri trent noe særlig styrke, men har fått streng beskjed fra jentene om at det må til hvis han vil ned i vekt og få den kroppen han drømmer om.
I tillegg til å sykle 2 ganger i uken, har Peter derfor som mål å trene styrke 2 ganger hver uke.

Sjekk Peters treningsprogram

Nye vaner

Peter elsker mat, og spiser gjerne mye og ikke spesielt sunt når han først spiser. I tiden fremover skal han ikke gå på noen streng diett, men har fått noen enkle tips og et forslag til retter han kan spise fra Cathrine.

Tips for vektreduksjon:

  1. Spis alltid frokost, og ikke la det gå mer enn 3-4 timer mellom hvert måltid. Slik holder du blodsukkeret og sulten under kontroll.
  2. Velg langsomme karbohydrater fremfor raske. Dermed får du et stabilt blodsukker noe som gir mer overskudd, bedre prestasjon, mindre søtsug og gjør det lettere å gå ned i vekt
  3. Få i deg nok protein. Protein metter godt, og er dessuten viktig for å vedlikeholde/øke muskelmassen. Protein får du fra kjøtt, fisk, kylling, egg, magre melkeprodukter og belgfrukter.
  4. Fyll på med grønnsaker, gjerne mellommåltidene, og i hvert fall til middag. Dekk gjerne halve tallerken med grønnsaker.
  5. Husk at: For å gå ned i vekt så må du forbrenne mer kalorier enn du får i deg gjennom mat og drikke. Jo mer du beveger deg, jo mer kan du tillate deg å spise!