Prøv en ny vri på fredagstacoen med svarte bønner og hjemmelagde lomper. Vi lover at det ikke blir siste gangen.
Det er noe spesielt med hjemmelagde lomper og lefser. Lompene i denne oppskriften er laget av poteter, og gir tacomåltidet et skikkelig løft!
Oppskrift på hjemmelagde lomper
- 1 kg potet
- 1 ts salt
- 2 dl hvetemel
Fremgangsmåte
- Kok potetene med skallet på. Skrell dem og avkjøl. Har du kalde kokte poteter fra dagen før er de fine å bruke.
- Mos dem og bland inn litt mel og salt.
- Jo mindre mel som brukes jo bedre blir lompene.
- Del deigen opp i 12-14 emner.
- Kjevle ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
- Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
- Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke.
- Oppbevar lompene i plastpose. De er fine å fryse.
Oppskrift på tacofyll
- 8 finhakket aromasopp
- 2 finhakket sjalottløk
- 2 båter hvitløk - finhakket
- 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
- 100 g revet sellerirot
- 4 finhakket tomater
- 175 g svarte bønner
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts chilipulver
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts malt koriander
- 4 ss vann
Fremgangsmåte
- Fres hvitløk, sopp og chili forsiktig i varm olje i panne eller gryte.
- Bland inn bønner, krydder, selleri og tomater.
- Ha på litt vann.
- La sausen putre i ca. 10 minutter under lokk. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt mer vann.
- Smak til med salt og pepper.
- Server i lomper med mangosalsa, guacamole, frisk salat, tacosaus, pico de gallo og revet ost.