Foto: Frukt.no

Prøv en ny vri på fredagstacoen med svarte bønner og hjemmelagde lomper. Vi lover at det ikke blir siste gangen.

 Det er noe spesielt med hjemmelagde lomper og lefser. Lompene i denne oppskriften er laget av poteter, og gir tacomåltidet et skikkelig løft!

Oppskrift på hjemmelagde lomper

  • 1 kg potet
  • 1 ts salt
  • 2 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene med skallet på. Skrell dem og avkjøl. Har du kalde kokte poteter fra dagen før er de fine å bruke.
  2. Mos dem og bland inn litt mel og salt.
  3. Jo mindre mel som brukes jo bedre blir lompene.
  4. Del deigen opp i 12-14 emner.
  5. Kjevle ut til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
  6. Stek lompene i tørr stekepanne eller på takke til de er lyse, men med brune flekker.
  7. Legg lompene oppå hverandre og dekk dem med et håndkle eller lignende slik at de holder seg myke.
  8. Oppbevar lompene i plastpose. De er fine å fryse.

Oppskrift på tacofyll

  • 8 finhakket aromasopp
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 2 båter hvitløk - finhakket
  • 1 finhakket rød chili uten frø og hinner
  • 100 g revet sellerirot
  • 4 finhakket tomater
  • 175 g svarte bønner
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • ½ ts malt koriander
  • 4 ss vann

Fremgangsmåte

  1. Fres hvitløk, sopp og chili forsiktig i varm olje i panne eller gryte.
  2. Bland inn bønner, krydder, selleri og tomater.
  3. Ha på litt vann.
  4. La sausen putre i ca. 10 minutter under lokk. Blir den veldig tykk kan du tilsette litt mer vann.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Server i lomper med mangosalsa, guacamole, frisk salat, tacosaus, pico de gallo og revet ost.
Oppskrift og bilder er hentet fra Frukt.no