Foto: Funkygine

Har over hundre tusen følgere på instagram.

Sterk, sunn og blendende vakker. Halvt italiensk og halvt norsk. Tobarnsmamma i en alder av 24, og brenner for å inspirere andre til å trene og ta vare på kroppen sin. Ikke rart at denne jenta får oppmerksomhet!

For et par år siden opprettet Jørgine en instagramkonto med navnet "Funkygine", men først da hun la ut en video der hun brukte sin 6 mnd gamle sønn som vektstang, eksploderte antall følgere.

Nå har hun over 100 000 følgere på instagram, og antallet øker for hver dag som går.

Ønsker å spre treningsglede

Det er mange der ute som ønsker å bli sett, men hva er det som gjør at Jørgine fra Ålesund har klart det så mange prøver på uten å lykkes?

- At min instagramkonto ble så populær oppsto ved en tilfeldighet, jeg hadde i utgangspunktet ingen plan med det.

- Men nå vil jeg si at målet er å spre treningsglede og inspirasjon til spesielt hjemme og utendørstrening. Jeg prøver også å være et sunt treningsforbilde som har et normalt og avslappet forhold til trening og kosthold.

At Jørgine har blitt så populær, er lett å forstå når du går inn på hennes instagramkonto som er full av vakre bilder og inspirerende små treningsvideoer.

At hun ser ut som en sydlands skjønnhet, har en sterk og flott kropp, og i tillegg to små barn og en flott ektemann, gjør at det er lett å skjønne hvorfor så mange ser opp til denne jenta.

Tidlig mamma

Allerede som 19 åring fikk Jørgine sitt første barn. Selv har hun vokst opp med tvillingbrødre, og har i tillegg tre halvbrødre.

- Det var ikke planlagt at jeg skulle bli gravid, men når jeg først var blitt det kunne vi ikke annet en å glede oss! Sokrates, nummer 2, er nå 1 år. Han er hakket mer villmann enn søsteren og sitter ikke stille et eneste sekund. Vi ønsker oss helt klart flere barn, men jeg tror det blir en stund til neste. Vi har jo god tid.

Og det er kanskje barna som er litt av grunnen til Jørgines suksess. Det at hun tar med barna på treningen og viser hvordan det er mulig å trene hjemme med barna rundt beina.

- Jeg er selv vokst opp med trening og fysisk aktivitet som en naturlig del av hverdagen. Som liten var jeg med mamma, som på den tiden var alenemor, på trening støtt og stadig. Jeg satt bakerst i aerobic salen og tittet på alle damene som spratt opp og ned. Ellers var det jo ofte fjellturer og sykkelturer.

- Jeg elsker å trene! Etter en god treningsøkt føler jeg meg avbalansert og lykkelig!

Trives med travle dager

Jørgine er en travel jente som for tiden studerer til å bli lærer på høyskolen i Volda samtidig som hun tar personlig trening deltid på Norges idrettshøyskole.

- De siste fire årene har jeg også jobbet som lærervikar på Spjelkavik ungdomsskole, noe jeg trives veldig med. Selv om jeg burde gitt mer plass til studiene er det alltid behov for vikar, både fast og tilfeldige vikartimer og jeg sier sjeldent nei. Dette gjør at hverdagene går i ett og at kveldstimene ofte går til skolearbeid. Men jeg har vel funnet ut at jeg trives best i en hektisk hverdag. Jeg blir mer effektiv når jeg har mye å gjøre, det liker jeg.

Men hvordan får du tid til å trene nok selv?

- Prioriteringer! Ser lite på tv og ligger sjelden på sofaen. Slår to fluer i en smekk når jeg trener med eller i nærheten av ungene. Vi er også heldige og har en veldig disponibel tante (søsteren til mannen min) som sitter barnevakt når vi trener etter at barna har lagt seg.

- Jeg trener 5-6 ganger i uken, men jeg beveger meg hver dag. Er ofte ute med barna mine, også er jeg selv aktiv i gymtimene med elevene mine.

Hva slags trening liker du best?

- Jeg liker best å trene utendørs. Det siste året har jeg gått mer og mer bort ifra vektløfting og helsestudio. Jeg liker å trene uten å møtte bruke tid på å kjøre en plass. I hagen mens ungene leker for eksempel.

- Jeg blir mer og mer glad i kroppsvekttrening, helst høyintensivtrening. Elsker å svette og bli sliten!!! Bakkeløp og trappeløp er også noe jeg gjør ganske ofte, ingen ting jeg blir mer dau av en noen ordentlige bakkeløp.

jorgine2