Jeg måtte omdefinere hvem jeg var.

Etter flere år som aksjespekulant og eier i eget transportselskap sponset han seg selv og startet med sykkelritt på heltid. Han har alltid fulgt drømmen og gjort ting på sin egen måte. David mener selv at han ikke har kropp til å være proff syklist, men at grunnen til at han har vunnet flere sykkelritt ligger i det mentale. Han gir alt, og satser alt hvis han tror på en sak.

Rockeband i Thailand

David går sine egne veier. Etter militæret flyttet han til Gøteborg og studerte ved HandelsHøyskolen. Samtidig begynte han som sykkelbud og hadde et rockeband sammen med noen kamerater. Rockebandet trakk mer enn skolen, så vennene bestemte seg for å prøve lykken i Thailand. Etter en stund var ikke rockelivet i Thailand så spennende så David pakket sakene sine og flyttet til Oslo.

McDonalds og sykkelbud

David sitter avslappet i solen og drikker kaffe. Han har tydligvis funnet sin plass nå, sånn har det ikke alltid vært.
- I Oslo jobbet jeg som sykkelbud samtidig som jeg jobbet doble vakter på Mc Donalds. Samtidig begynte jeg å spekulere i aksjer. Jeg gjorde det først skikkelig bra, også gikk det plutselig skikkelig dårlig. Fra million overskudd, hadde jeg million underskudd. Da startet jeg mitt eget transportbedrift og tjente raskt tilbake underskuddet. Jeg begynte samtidig å studere finans på BI.

Sykkeritt var veien videre

Så fra sykkelbud, aksjespekulant og til egen bedrift søkte David igjen nye mål. I 2005 begynte han å trene på fulltid, med sponsorer i ryggen syklet han dag og natt. Han syklet Ultra Maraton-sykling, noen ganger 24 timer på sykkelsetet med bare ørsmå pauser.
-Her var det det mentale som reddet meg. Jeg ga meg ikke lov til å tenke på noe annet enn oppgaven jeg skulle gjøre. Så jeg gjennomførte selv om kroppen ikke ville, og det skulle vise seg å ikke være så lurt i lengden.

Alt gikk galt

I 2008 etter et ritt i Paris falt alt sammen for David. Han orket ikke reise seg fra sofaen på 3 måneder, og var sykmeldt i nærmere 2 år.
-All treningsgleden forsvant, jeg hadde kjørt meg selv helt tom. Jeg solgte firma og måtte omdefinere meg selv. Det tok tid. Sakt bygget jeg meg opp igjen, og fant nye mål.

Tok PT-utdannelse

Det at jeg gikk på en smell gjør at jeg i dag er stolt over hvem jeg er og det jeg gjør, sier David og smiler. Det har ikke alltid vært sånn, før definerte han seg ut fra jobben og pengene han tjente. I dag er det andre ting som driver ham.
-Jeg er aldri ferdig studert, jeg elsker å lære nye ting og finne nye løsninger. Det er min drivkraft i dag.

Hva gjør meg glad?

Det spør David seg før hver eneste oppgave. Vil dette gi meg noe, vil jeg dette? Hvis svaret er nei, dropper han det uansett. I oktober 2013 startet han sitt eget firma som spesialiserer seg på trening og coaching. Han og et par andre leverer PT, sykkel, hjelp til triatlon og løping.
- Det er dette jeg vil fortsette med i fremtiden. Motivere og lære bort det jeg selv har lært ved skole og erfaring. Jeg har mye å gi. Neste prosjekt er å skape rom for et spesielt menneske i livet mitt som gir meg nye dimensjoner. Jeg føler jeg har plass til det nå, sier David og smiler sitt mest sjarmerende smil.

Davids viktigste filosofi i dag er: Aksepter følelsen, fokuser på oppgaven!