Føler seg bedre enn noen gang!

Kan man bli i bedre form etter en graviditet enn før?

Svaret er selvsagt ja om man trener mer eller bedre enn før graviditeten.Vi har tatt en prat med Cathrine på 33 år, som fant lidenskap i treningen først etter at hun fikk barn nummer 3. Barna kom som perler på en snor; 3 barn på 4 år!

Hvor kommer denne treningsiveren fra? 

- Jeg har alltid vært aktiv, men først nå trener jeg mye og systematisk. Det føles så utrolig godt, etter å ha båret på alle disse barna. Kroppen har virkelig fått kjenne på forandringer de siste årene.

 - Under min siste graviditet slet jeg med bekkenløsning, og det var vel egentlig det som satte meg ut. Jeg kunne nok ha trent litt likevel, men med 2 små barn fra før, så orket jeg rett og slett ikke å trene i tillegg. 

Rom for utskeielser

- Da minstejenta var 6 uker, startet jeg å trene i det små, og det gikk ikke lange stunden før jeg trente som vanlig igjen. Med fokus på regelmessig trening og et sunt og variert kosthold så ble formen raskt bedre.

Jeg må bare si at jeg er ikke fan av å ikke kunne kose seg, så det gjorde jeg med den beste samvittighet. Men jeg var flink i ukedagene og kunne derfor skeie godt ut i helgene.

Kiloene forsvant i rykk og napp, og jeg føler meg i superform om dagen. Ja, litt på magen gjenstår, men alt til sin tid. Jeg har jo tross alt født for 6 måneder siden.

Hvordan klarer du å ha motivasjon i en travel hverdag?

For meg handler det litt om å få/ta tilbake kroppen min. Høres kanskje litt rart ut, men det er helt sant. Under min siste graviditeten, så klarte jeg dessverre ikke å trene så mye så jeg gikk opp 18 kilo.

- Jeg har også en tvillingsøster som er i SUPER form. Hun har to barn men stilte på Bikinifitness i år. Det å ha noen å strekke seg mot er en motivasjon i seg selv, men noen ganger kan det være tungt. Men vi er flinke å motivere hverandre og ha det gøy sammen

Overskudd av å trene

- Jeg må også si at etter at jeg startet å trene regelmessig, så er jo det en motivasjon i seg selv også. Da kommer man inn i en god rytme, som gjør at man aksepterer de tunge dagene, men jeg drar allikevel på trening.

- Jeg tror vi alle har disse dagene innimellom, og det er helt greit. Men da gjelder det å komme seg ut og gå en tur, sykle, løpe eller treningsstudio allikevel. Den følelsen jeg da får etter en dag som er tung er ubeskrivelig god!

- Jeg merker godt på kroppen at jeg får overskuddet jeg trenger i en hektisk hverdag av å faktisk tenke på meg selv og ta meg tid til en økt. Om det så er en liten mini økt hjemme, så er det bedre enn ingen ting. Hadde det ikke vært for treningen så hadde jeg uten tvil ikke hatt det overskuddet jeg i dag har.

Styrketrening fremfor kondisjon

- Når det gjelder selve treningen, så trives jeg best med vekter. Jeg skulle nok ha brukt litt mer tid på kondisjonstrening, men alt til sin tid. Jeg har alltid vært en slank type, men nå ønsker jeg faktisk å bli litt mer definert. Jeg sørger for å kjøre gjennom hele kroppen i løpet av en uke, som tilsvarer 4-5 dager i uka.

- Og treningsboka mi er et "must", så jeg får med meg progresjonen min:-)

- Jeg har blant annet satt meg et mål om å klare 10 dips uten noe hjelp innen 1.mars. Alltid moro å jobbe mot noen mål. Nå i dag bruker jeg en strikk som hjelp for å klare 20x3.

Aktiv i sosiale medier

Cathrine er aktiv på instagram, og har allerede fått 6600 følgere på sin instagramkonto "@shapeup33. 

- Min Instagram konto har virkelig vært en inspirerende og fantastisk motiverende måte å komme i form på. Jeg følger mange som igjen sørger for at jeg får påfyll og inspirasjon, samtidig som jeg får mye positiv tilbakemelding.

- Nå har jeg og søsteren min også startet en søsterblogg. Siden vår heter av alle ting "Fitnesstvillingene". Det er ikke fordi jeg er noen fitnessatlet, men vi syns det var et litt morsomt og fengende navn. 

Tren med barna

For å inspirere andre, og selv ha en ekstra motivasjonsfaktor for å trene, startet Cathrine "Mamma-utfordringen".

Her la hun ut bilder sammen med sin 6 måneder gamle datter, og disse bildene har fått utrolig mange «likes». Dette gjør hun for å inspirere andre, og fordi det er en fin stund sammen med barnet i en travel hverdag. Bonusen er at hun får trent i tillegg. Det kan være push ups, situps, planke eller andre enkle øvelser. 

Andre har igjen delt denne utfordringen på sin Instagram og Facebook side, blandt annet i USA. 

Har du lyst til å la deg inspirere av Cathrine; følg henne på instagram, eller ta en titt på bloggen hennes.