Treningsgleden forsvant, men er gradvis kommet tilbake

Det er noe med Tina Avantis Johnsen, hun har den sjeldne utstrålingen noen mennesker har. Kall det gjerne x-faktor. Det er dette som gjorde henne til en superpopulær instruktør, både som ungdom på hjemstedet Skien, og som treningsansvarlig og instruktør i litt mer voksen alder.

Trening gjennom hele livet

La oss gå tilbake til begynnelsen. Tina har alltid vært glad i å danse, og allerede som 5-åring trente hun dans. Bevegelse fulgte henne gjennom ungdommen, fra dans til jazzballet, og som 16-åring ble hun ansvarlig for barnetrening på hjemstedet. Dette utviklet seg til å et populært treningssted for både barn, unge og voksne, og Tina var en populær instruktør.

Livet før og etter prolapsen

Etter hvert var det tydelig at det var denne veien hun skulle gå, hun ble fysioterapeut, og begynte deretter å jobbe hos Frisk, som etter hvert ble ELIXIA. Her ble hun ansvarlig for all gruppetrening, og instruerte selv populære gruppetimer. Tina var slank, sprek og en motivator for alle som møtte henne på trening. Sjokket ble desto større da hun ble rammet av fire ryggprolaps, ble sykemeldt og la på seg 30 kg på kort tid. Tina mistet seg selv og treningsgleden i denne perioden. Jobben forsvant og hun ble deprimert. «...Jeg følte mistet identiteten, jeg mistet muligheten til det jeg likte aller best, nemlig bevegelse og trening. Jeg mistet jobben jeg elsket, livet ble tomt. Det er ikke lett å bevare treningsgleden når alt blir forandret uten at du vil det selv.»

Tok ny utdannelse

I dag er Tina psykolog og selvfølgelig fortsatt fysioterapeut. Hun jobber med syklig overvektige på Aker sykehus. De som skal utføre en slankeoperasjon snakker med Tina først, hun holder kurs og trives i dag i sin nye hverdag. Overvekt er noe hun kan veldig mye om.

Treningsgleden kom gradvis tilbake, og igjen er det på trening hun er mest lykkelig. «...men jeg savner kroppen min som den var før, mulighetene for mestring i alle øvelser er i dag redusert. Både på grunn av ryggen stopper meg og min egen overvekt gjør at noen øvelser blir umulige for meg å gjøre. Det er trist å kjenne på.»

Treningsgleden er kommet tilbake

Tina har innsikt i sin egen situasjon på en måte få overvektige har. Dette er hun spesialist på. Både profesjonelt og privat. Endelig kjenner hun glede ved å trene og bevege seg igjen. «Det er ingen steder jeg føler sånn glede som når jeg trener. Det er super stressmestring, og det er viktig for overvektige å ikke gå så langt unna sin egen kropp. Mange overvektige legger fra seg kroppen for å slippe å forholde seg til den, den blir koblet fra hodet. Det er mestring i å bli kjent med kroppen sin igjen.»

Fortsatt X-faktor

Tina smiler med x-faktoren fortsatt intakt, det er fortsatt noe helt spesielt med denne damen. Tina har det lille ekstra, ikke i kilo, men i indre utstråling. Hun savner fortsatt livet som instruktør, og jobben i treningsbransjen. Hun kommer nok tilbake, det er bare det at hun ikke helt tror på det selv!