Foto: Flickr.com/steve-h

Det er nettopp denne årstiden der mange dropper ut av sine vanlige treningsrutiner.

Du tok kanskje sommerferie fra treningen, og sliter med å komme ordentlig i gang igjen?  Ikke bare blir det kaldt og fort mørkt ute, men TV skjermen er proppfull av gamle og nye serier. På alle kanaler er det duket for sofasitting med underholdning fra klokken syv og utover, og ofte blir du kanskje sittende litt for lenge før du går og legger deg.

Et lite spark bak

Gir du deg selv et ørlite spark bak, kan du unngå at resten av høsten og vinteren går med til sofa og TV titting. Det handler nemlig mye om å ta seg selv i nakkeskinnet og gjøre noe bra for seg selv. Bare du kommer over den berømte dørstokkmila og kommer deg ut på trening eller en gå- eller joggetur, vil du få mer overskudd, bedre humør og bedre helse enn hvis du sitter klistret foran TV eller PC.

Sprek, glad og full av overskudd

I tillegg til alle fordelene ved å være i aktivitet, vil du få desto fler fordeler ved å være aktiv utendørs. Du får blant annet:

  • Frisk luft
  • Velvære
  • Kroppen produserer mer av vitamin D (i dagslys) som styrker immunforsvaret
  • Energi og overskudd
  • Lufte tankene uten noe stress og mas rundt deg
  • Du trenger ikke kjøre til et fancy treningsstudio, det eneste du trenger er ett par gode sko og klær som står til været. Det har de fleste.

Andre fordeler er at du har tilgang på det beste og største treningssenteret rett uten for døren din. Det er til og med helt gratis, og i tillegg er det åpent til alle døgnets timer. Du kan altså være aktiv akkurat når du føler for det.

Bli en bedre utgave av deg selv

Hva venter du på? Gjør det til en vane å redusere en times tv-titting med en times aktivitet ute. På denne måten vil du ikke bare blir lettere til sinns, men du vil i tillegg få goder som at du blir sprekere, fastere og flottere. Her er det bare fordeler! Og husk, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær!