Foto: Thinkstock

Denne mageøvelsen er kåret til verdens beste, enkel å gjøre hjemme!

Verdens beste mageøvelse eller "captains chair" som den også heter, kan gjøres uten annet tilbehør enn en stol. Du kan gjøre den tyngre ved å bruke ringer som de gjør på bildet.

Hvorfor er "captains chair" så bra?

Denne mageøvelsen implementerer både skrå og rett bukmuskulatur. Du styrker armer, skuldre, rygg og ben samtidig. Core muslene får jobbet hele tiden. Den er enkel og den kan gjøres når som helst og hvor som helst!

Hvordan gjør man verdens beste mageøvelse enkelt?

Ta frem en stol, og sett deg godt inn på den, legg hendene under lårene. Begynn med å trekke skuldrene vekk fra ørene. Skyv tyngden litt fremover og løft setet opp fra stolen. Lårene skal løfte seg opp fra stolen også. Hold løftet rolig i en pust før du setter deg rolig ned igjen.

Gjenta så mange ganger du klarer.

Hvordan gjøre verdens beste mageøvelse litt tyngre?

Når du har klart denne øvelsen i enkel versjon mange ganger, kan det tenkes du vil gjøre den vanskeligere. Da kan du prøve å strekke bena samtidig som du løfter setet opp. Eller løfte først og så strekke bena ut. Det er veldig tungt. Når du mestrer den øvelsen, er det bare fantasien som stopper deg. Se på bilde øverst i artikkelen, og du får en ide om mulighetene og utfordringene.

Men for de fleste holder det med den vanlige versjonen vi kan gjøre hver dag uten å måtte skifte til treningstøy.

Hvor mange forskjellige steder kan du gjøre "captains chair"?

Tag bildene dine på instagram #bratrening og #captainschair og vis oss hvor du trener? På T-banen, i bilen, på jobb, på kjøkkenbordet.. Mulighetene er mange, og vi vil se..

Kanskje vi viser ditt bilde på facebooksiden vår..

Artikkelen Verdens beste mageøvelse er hentet fra Bratrening.no